CHIRIAC: E UN NONSENS FAPTUL CA NE VAITAM DE LIPSA FORTEI DE MUNCA IN BRAILA, CAND AVEM 8000 DE SOMERI

Presedintele Consiliului Judetean, Iulian Chiriac, apreciaza ca este “un nonsens” faptul ca patronii care investesc in Braila nu gasesc forta de munca pentru fabricile lor si de multe ori, ajung sa aduca muncitori de la marginea judetului sau chiar din Galati, pentru a-si completa personalul.

Chiriac spune ca atat timp cat in judet sunt inregistrati oficial circa 8.000 de someri, este greu de inteles de ce nu se gasesc cateva sute de oameni dornici sa munceasca, atunci cand se deschide o fabrica sau alta: “Asta e marea noastra problema in momentul de fata, partea de resursa umana, partea de muncitori. Ce ar trebui acum sa facem, daca Yazaki aduce forta de munca de la capatul judetului sau din alte judete, noilor investitori sa le spunem <<Domnilor, nu exista forta de munca>>? Ei isi fac foarte bine calculele, stiu despre ce este vorba, daca vor si sunt hotarati sa investeasca in Braila, de ce sa spunem noi nu? Ba dimpotriva, spunem da, vrem sa avem cat mai multe firme, sa devenim cat mai atractivi.

Si pana la urma, partea de resursa umana tine efectiv de investitor, el isi face foarte bine calculele, stie de dinainte si isi face o analiza la tot ceea ce inseamna partea de resursa umana si partea de forta de munca a judetului Braila.

Pentru mine este un nonsens, daca ne uitam pe datele statistice de la AJOFM, unde sunt 8.000 de someri si vin investitorii si ne vaitam de lipsa de forta de munca. Undeva lucrurile se scurtcircuiteaza”.

La comentariile glumete ale presei, privind faptul ca Braila este un oras cultural, in care sunt mai mult artisti, seful judetului a comentat: “Pentru mine, ar trebui ca fiecare om sa se gandeasca la a avea un trai decent. Noi putem sa le oferim, prin investitorii care vin, prin facilitatile care vin, locuri de munca.

Nu pot sa impun eu unui privat regimul de salarizare. Eu cred ca odata cu venirea de noi investitori, va fi si o presiune pe acei patroni, astfel incat salariile sa creasca, pentru a-si racola cat mai bine forta de munca si a o mentine”.