CHIRIAC: MA IA GROAZA CA VINE TOAMNA, CU CEATA, IAR PE DRUMURILE JUDETENE NU SUNT MARCAJE, NU STII INCOTRO MERGI!

Iulian Chiriac, presedintele CJ Braila – institutie care administreaza drumurile judetene – s-a declarat astazi extrem de ingrijorat ca odata cu venirea toamnei, o sa apara si ceata, iar pe drumurile judetene nu sunt marcaje, astfel incat soferii nu vor avea dupa ce sa se orienteze, atunci cand vizibilitatea e redusa.

Chiriac a explicat ca de la anul, aceste marcaje vor putea fi facute de noul Serviciu de drumuri din cadrul CJ, care se va ocupa de repararea soselelor, de cosirea vegetatiei de pe marginea carosabilului, de repararea sau montarea de noi borne kilometrice si de reabilitarea acelor popasuri care acum sunt sunt “horror”: “Sunt si acele popasuri pe drumurile judetene. Domnule, ele nu mai exista, arata horror! De ce nu le-am face noi? Sa ai undeva unde poti sa tragi cu masina in loc sigur, amenajat frumos, cu o bancuta si asa mai departe.

Va spun ca ma ia groaza ca vine toamna, ceata, si pe drumurile judetene nu sunt marcaje, nu stii incotro mergi! Trebuie sa avem marcaj pe drumurile judetene. De ce sa nu il facem cu acest serviciu?”.

Seful judetului a mai spus ca nu este de acord cu consilierul judetean Danut Lungu (PNL), care sustinea ca ar trebui infiintata o directie care sa se ocupe de monitorizarea lucrarilor facute de terti pe drumurile judetene, si nu un serviciu care sa execute cu forte proprii acele lucrari: “Adica sa angajez niste oameni, sa-i plantez acolo, sa-i platesc ca sa vada cate gropi sunt, sa numere gropile?! Stim cate gropi sunt, avem statistica!”.

Iulian Chiriac a mai explicat ca noul Serviciu de drumuri este deja prevazut in organigrama CJ, ca luna aceasta se va prezenta in plenul Consiliului, spre aprobare, Regulamentul de functionare si statul de functii, dupa care se vor achizitiona utilajele si abia apoi se vor face angajari. Seful judetului a spus ca vor fi cel mult 6 utilaje pentru inceput, urmand ca pe parcurs, in functie de rezultatele activitatii, sa se mareasca si numarul de angajati, dar si cel al utilajelor Serviciului de drumuri.

Declaratia integrala a presedintelui CJ Braila pe aceasta tema, aici: