CHIRIAC: NU S-A FINALIZAT LICITATIA PE REPARATII DRUMURI. DACA NU REUSIM SA MAI FACEM NIMIC ANUL ASTA, LUCRUL BUN E CA VOM LUCRA DIN MARTIE 2018

Visul presedintelui CJ Braila, Iulian Chiriac, de a se asfalta in perioada septembrie – noiembrie 35 de km de drumuri judetene si de a se realiza 40.000 mp de plombe s-ar putea spulbera, in conditiile in care licitatia pentru atribuirea contractelor inca nu s-a incheiat – ca sa nu mai spunem ca pot sa apara si contestatii, dupa ce se declara castigatorul.

De luni de zile, pe drumurile judetene nu se mai face nicio lucrare cu finantare de la CJ, pentru ca nu s-a finalizat licitatia, iar la aceasta data, inca nu s-a intamplat minunea, desi Chiriac se astepta ca la mijlocul lunii septembrie sa se poata incheia contractul si demara lucrarile.

Discutia pe aceasta tema a pornit de la comentariile sefului judetului, la declaratiile facute recent de lideri PNL locali, potrivit carora CJ este vinovat pentru accidentele rutiere produse din cauza gropilor si pentru decesul unei persoane intr-un astfel de accident.

Iulian Chiriac crede ca afirmatiile liberalilor sunt “o poveste”: “Ajungem iar intr-o poveste, cu aceasta vina? Sunt cazuri si cazuri. Daca intr-adevar acele gropi tin de reaua credinta, ca nu vrem sa le astupam, se poate spune ca este o vina a noastra. Dar faptul ca avem achizitii, faptul ca ne dorim sa asfaltam, faptul ca ne-am propus 35 de km anul acesta, 40.000 mp de plombe… Crede cineva ca eu nu-mi doream anul acesta sau acum sa vad utilajele pe drum si sa asfalteze sau sa fie plombate drumurile? Cred ca suntem intr-o poveste!”.

Intrebat despre stadiul licitatiei in urma careia se va stabili cine se va ocupa de repararea celor 35 de km de drumurilor si de realizarea celor 40.000 mp de plombe, presedintele CJ ne-a spus: “Sunt pe ultima suta de metri la oferta financiara. Sunt 4 firme, speram sa nu fie foarte multe clarificari si foarte multe contestatii, astfel incat sa adjudecam, iar in momentul in care am semnat contractul, a doua zi le dam si ordinul de incepere a lucrarilor. Mai sunt 3 luni de zile. Speram sa nu fie contestatii”.

Intrebat daca nu cumva traieste el intr-o poveste, atunci cand spera sa nu fie contestatii, avand in vedere experientele trecute din Braila, Chiriac ne-a raspuns: “Eu sunt in realitate, eu imi doresc foarte mult acest contract, nu sunt intr-o poveste niciodata. Daca nu sunt contestatii, contractul se va semna. Daca nu se va lucra nimic pana la sfarsitul anului – ceea ce eu nu-mi doresc de nicio culoare -, lucrul bun e ca va fi adjudecat contractul  si din martie putem sa intram sa lucram tot anul viitor la covoare si la plombe”.