CHIRIAC: STABILIM CE FONDURI SUNT NECESARE PENTRU RESTAURAREA STATUILOR MONUMENT ISTORIC SI LUNA VIITOARE APROBAM IN CJ

Presedintele CJ Braila, Iulian Chiriac (PSD), este de acord, de principiu, cu propunerea facuta astazi de liberalul Ovidiu Nechita (PNL), privind alocarea unor fonduri pentru restaurarea statuilor din judet care sunt monument istoric.  Nechita a sugerat o suma initiala de 900.000 lei (9 miliarde lei vechi), insa  Chiriac considera ca ar fi mai bine sa se discute intai cu conducerea Muzeului, ca sa se stabileasca exact ce fonduri sunt  necesare, iar luna viitoare sa se aprobe in CJ o hotarare in acest sens: “Eu v-as propune in felul urmator: sa avem o discutie cu Muzeul, pentru ca unele dintre aceste monumente istorice sunt in cadrul unitatilor administrativ teritoriale, cum ati dat exemplul de la Bertestii de Jos, cum este si la Surdila Greci – si mai sunt astfel de monumente. Sa facem o analiza cati bani de trebuie, avem si o discutie cu domnul Candea (Ionel Candea, directorul Muzeului Braila – n.r.), sa vedem cum le reparam, avem o suma si atunci luna viitoare facem rectificarea de buget.

Domnule consilier Nechita, nu stiu si va intreb, fiind si membru in CA la Muzeu, daca ati avut o discutie cu domnul Candea pe partea de sume pe care trebuie sa le alocam pentru aceste evenimente. Stiu ca vor sa faca o groaza de evenimente si la Muzeu, trebuie sa le discutam impreuna, astfel incat sa avem clar, etapizat, ce bani vor trebui sau ce bani vom da de la CJ”.

Nechita a precizat ca s-a inaintat deja catre CJ o adresa din partea Muzeului Brailei “Carol I”, in care se precizeaza toate sumele necesare.