CHIRIAC: VOM AVEA LA BRAILA MUZEUL UMORULUI. ACESTA VA FUNCTIONA PENTRU INCEPUT IN GALERIA DIN POD

Nu mai este doar o idee, este un lucru deja stabilit: vom avea un Muzeu al Umorului la Braila, ca sectie a Muzeului “Carol I”. Anuntul a fost facut in aceasta dupa-amiaza de catre presedintele CJ, Iulian Chiriac, la verisajul expozitiei Salonului International de Caricatura.

Chiriac a declarat ca pentru inceput, Muzeul va functiona in Galeria din Pod, din cadrul Centrului de Creatie, iar apoi i se va gasi un sediu propriu, unde sa poata fi organizate diverse manifestari de profil: “Ne organizam ca intr-un timp foarte apropiat sa avem si aceasta sectie a Muzeului Umorului. Asa ca de astazi putem sa anuntam: Braila – capitala umorului national romanesc. Vom functiona pentru inceput in Galeria din Pod, vom strange toate lucrarile, vom incepe mica organizare si speram ca intr-un viitor foarte apropiat – ne-am gandit si la 2-3 locatii – sa facem toate demersurile legale ca sa putem stampila si semna aceasta sectie a Muzeului, Sectia de Umor… nu neaparat negru.

De fiecare data, cat voi fi presedinte, voi sustine umorul, pentru ca e bine sa mai fim si cu zambetul pe buze, asa ca veti avea mari surprize in continuare”.

Criticul de arta Tudor Octavian, presedintele juriului Salonului, i-a sugerat presedintelui CJ si o maniera inedita de organizare in noua sectie: “Exista si-o solutie tehnica extrem de avantajoasa. Nu-ti trebuie un spatiu mare, iti trebuie doar un numar de exponate si 3 televizoare pe care sa ruleze de dimineata pana seara imaginile din depozit”.

Ce s-a discutat despre Muzeul Umorului, astazi, la Salonul International de Caricatura, vedeti aici: