CLM BRAILA A APROBAT FINANTAREA SPORTULUI BRAILEAN. DEOCAMDATA, INSA, BANII NU POT FI VIRATI CLUBURILOR

Dupa ce Curtea de Conturi a blocat anul trecut finantarea sportului brailean, iar Primaria a asteptat luni la rand sa i se raspunda la contestatia facuta pe aceasta tema,  astazi, Consiliul Local Municipal a reusit sa aprobe finantarea activitatii sportive desfasurate pe anul in curs de HC Dunarea Braila, Asociatia Club Sportiv “Sport Plus” Braila, Asociatia Club Sportiv “Dacia Unirea” Braila si Clubul Sportiv “Cuza Sport” Braila. Mai exact, au fost aprobate urmatoarele sume: HC Dunarea – 850.000 lei, Asociatia Club Sportiv “Sport Plus” Braila – 10.000 lei, Asociatia Club Sportiv “Dacia Unirea” Braila – 450.000 lei, Clubul Sportiv “Cuza Sport” Braila – 350.000 lei.

Comisia care a analizat dosarele a apreciat ca Asociatia Club Sportiv “Fotbal Club” Braila, care a depus si ea cerere de finantare, nu este eligibila si deci, acesta nu va primi fonduri de la CLM.

Nici celelalte cluburi amintite nu vor primi insa imediat banii alocati, dat fiind ca Primaria inca nu a obtinut avizul din partea Consiliului Concurentei, care este necesar, pentru a se vira sumele respective. Ca atare, dupa cum s-a precizat in cadrul CLM, hotararile aprobate astazi, privind finantarea sportului local, vor intra in vigoare numai daca si atunci cand se va primi avizul Consiliului Concurentei.