DANAILA: CHIRIAC SI DRAGOMIR AR TREBUI SA-SI ASUME MAI MULT. DISCUTIILE DESPRE PUSCARIE SI ABUZ IN SERVICIU SUNT TOTAL NEPOTRIVITE PENTRU UN CONDUCATOR DE UNITATE

Presedintele PNL Braila, Alexandru Danaila, sustine ca desi la nivel declarativ, primarul municipiului, Marian Dragomir (PSD), sustine ca nu doreste si nici nu este benefica centralizarea serviciilor, masurile pe care le intreprinde edilul sef in ultima perioada sunt exact in sensul centralizarii. Danaila face referire la infiintarea in cadrul SUPAGL a unui serviciu de deratizare, dezinfectie si dezinsectie care detine  monopolul la nivel de municipiu, la infiintarea unei directii de drumuri in cadrul Primariei si la eventuala finantare din bani publici a firmei ECO – la care CLM este actionar majoritar -, pentru a se dota cu utilaje moderne si la nevoie, sa poata prelua activitatea de salubritate la nivelul intregului municipiu: “Toate serviciile sunt centralizate la Primarie, depind de Primarie si de Consiliul Local. Asta nu-i un mod sanatos de a desfasura activitatea in ceea ce priveste serviciile publice. Si avem exemplul cu deratizarea – un exemplu care confirma aceasta situatie.

Daca vrem sa fim un municipiu si un judet atractiv pentru investitori, atractiv pentru cei care ar vrea sa dezvolte o afacere mica – nu neaparat investitori foarte mari -, in primul si in primul rand trebuie sa dam dovada de asumare. Si ma refer aici la nivelul CLM, la nivelul primarului si la nivelul presedintelui CJ. Cei doi, din momentul in care au preluat mandatul, au gasit tot felul de explicatii prin care sa se disculpe pentru nerealizarea promisiunilor din campania electorala. Daca astazi spui <<Nu-i vina mea, vinovat e ala ca nu s-a facut treaba, Danaila e de vina ca nu s-au astupat gropile, e vinovata ploaia, ninsoarea, ca a venit prea abundenta si a trebuit sa dam cu sare si s-a exfoliat stratul de asfalt, sunt vinovati detinatorii de retele cand fac lucrari, sunt vinovati cei care dau de mancare cainilor ca stau pe langa bloc, cei care arunca gunoaie>> si asa mai departe – tot timpul sunt alti vinovati, cei de la licitatii, firmele, sunt niste nenorociti cu totii. Cand dai dovada de neputinta…”.

Liderul liberal mai spune ca nu numai la Primarie, ci si la nivelul CJ este aceeasi problema, iar “treaba asta cu licitatiile a ajuns sa fie ca o sperietoare. <<Avem licitatii. Daca avem licitatii, sigur, sigur vom avea 2-3 contestatii>>. Deci suntem deja intr-un program de-asta prestabilit. Toata aceasta neputinta manifestata de cei doi edili nu face altceva decat sa scada gradul de atractivitate al municipiul si judetului nostru.

Cei doi (primarul Dragomir si presedintele CJ, Iulian Chiriac – n.r.) ar trebui in primul rand sa-si asume mai mult. Se discuta de puscarie, se discuta de abuz in serviciu, <<mi-e frica daca fac abuz in serviciu, ca daca ma duc la arest raman singur>> si declaratii de genul asta, care sunt total nepotrivite pentru un conducator de unitate. Daca tu desfasori activitatea in conditii de legalitate, n-ai cum sa-ti pui problema de abuz in serviciu si nu ai cum sa-ti pui problema ca vei ajunge in arest sau ca nu stiu ce instanta sau Comisie de Solutionare a Contestatiilor iti va anula anumite proceduri”.