DANAILA: DACA SEDIUL ADR E LA BRAILA, SEDIILE CELORLALTE AGENTII SI DIRECTII REGIONALE SUNT LA GALATI. AVANTAJ GALATIUL

Presedintele PNL Braila, Alexandru Danaila, considera ca  disputele intre autoritatile brailene si galatene (ambele, PSD-iste), pe tema celor 1.000 de ha date in proprietate Municipalitatii galatene si pe cea a infiintarii Asociatiei de Dezvoltare Intercomunitara “Dunarea de Jos” ar trebui rezolvate intr-o discutie politica, la PSD. Danaila apreciaza ca experienta ultimilor 20 ani ne-a demonstrat ca orgoliile pot bloca la nesfarsit un proiect benefic pentru ambele judete si acum, daca s-a recunoscut deschis de catre liderii social-democrati braileni ca iar s-a ajuns la orgolii locale, ar fi cazul sa se puna punct acestor probleme prin negocieri politice in cadrul PSD, daca pe linie administrativa nu se poate face nimic.

Mai exact, de acesta data, discutiile privind infiintarea asociatiei amintite s-au blocat pentru ca oficialii social-democrati din cele 2 judete nu se pot intelege unde sa fie sediul acesteia: unii vor sa fie la Braila, iar ceilalti, la Galati. Alexandru Danaila crede insa ca argumentul galatenilor – acela legat de faptul ca sediul Agentiei de Dezvoltare Regionala Sud-Est este la Braila, deci sediul Asociatiei „Dunarea de Jos” ar trebui sa fie la Galati – nu sta in picioare, fiindca la Galati sunt sediile tuturor celorlalte agentii si directii regionale: “Dar ce se intampla cu toate agentiile si cu toate autoritatile care au sediul principal la Galati? Ce se intampla cu zona portuara, care are activitatea pe Dunare, care are toate sediile centrale la Galati, desi activitatea la Braila este mai mare decat cea de la Galati? Ce se intampla cu lucrurile astea?

Deci negocierea trebuie sa fie una mai ampla. Cred ca ar trebui avut o discutie mai pragmatica cu cei de la Galati, cu toti, pentru ca de multe ori se intampla ca nu primarul, ca nu presedintele CJ sa fie cel care ia decizia finala, ci sa fie alte persoane in spate care conduc de facto destinele acestor organizatii – pentru ca la PSD asa s-a intamplat de fiecare data si se intampla in continuare. Cred ca ar trebui avut o negociere, o discutie care sa includa modalitatea de organizare si functionare a acestei asociatii si clarificarea problemei in ceea ce priveste mia de ha”.

Precizam ca astazi, presedintele PSD Braila, Ion Rotaru, a declarat ca are de gand sa organizeze o intalnire politica a liderilor social-democrati din Braila si Galatiului, la care sa se analizeze problemele ca intre colegi sa se ia decizii “responsabile si lucide”.