DANAILA: DE CE NE TEMEM DE CONTESTATII? PENTRU CA STIM CA GRESIM LA ORGANIZAREA LICITATIILOR! SAU POATE CA GRESIM INTENTIONAT

Presedintele PNL Braila, Alexandru Danaila, constata ca in ultima perioada, atat primarul municipiului, Marian Dragomir (PSD), cat si presedintele Consiliului Judetean, Iulian Chiriac (PSD), invita presa la fel de fel de  inaugurari, ca sa-si faca imagine, dar nu rezolva problemele majore ale comunitatii. Danaila a facut referire la recenta inaugurare a Sectiei ATI de la Spitalul Judetean, despre care a comentat ca “este, pana la urma, o investitie a lui Stancu, fostul presedinte al CJ”, precum si la deschiderea Pietei Microhala, dupa ce a fost modernizata, aceasta fiind finalizata “cu o <<mica>> intarziere de vreo 7-8 luni”.

Liderul liberal spune ca in Braila sunt o multime de investitii importante care sunt blocate de luni sau chiar de ani de zile, sau care nici macar n-au fost demarate, din cauza unor probleme cu licitatiile. Mai exact, fie licitatiile sunt contestate la nesfarsit, fie acestea sunt castigate de firme care nu sunt capabile sa realizeze lucrarile.

Danaila este de parere ca nu este in regula ca atat primarul, cat si presedintele CJ Braila sa dea vina mereu pe aceste licitatii, pentru intarzierile care afecteaza in mod negativ viata de zi cu zi a brailenilor, fie ca este vorba de gropile de pe drumuri, fie ca este vorba despre salubritate, fie ca este vorba despre sectii din spital care nu se mai finalizeaza odata. Presedintele PNL mai sustine ca daca nu s-ar gresi modul in care este organizata licitatia, nu ar exista atatea contestatii: “Sunt cateva aspecte pe care as vrea sa le sesizez la cei 2 edili, la primarul municipiului si la presedintele CJ. Incearca sa iasa in fata cu tot felul de inaugurari de genul asta, cu tot felul de proiecte pe care le vor face in anii viitori, pe care le vor face pana la sfarsitul mandatului, ce au in strategie, ce au in program si asa mai departe. Dar nimic din toate aceste chestiuni nu produc efecte si pentru locuitorii municipiului si ai judetului. Cand vine vorba de chestiuni exacte, sunt licitatii, sunt contestatii, sunt suparari de toate felurile, ca vin si castiga nu stiu ce firme…

Eu va spun un lucru: din ce am citit si din ce am vazut, din informatiile pe care le am, toate contestatiile care au fost formulate pana acum – cel putin la CJ -, au fost de natura sa intoarca procedura de la zero sau de la o etapa anterioara pentru ca acolo s-au facut greseli. Deci noi ne speriem de contestatii de ce? Pentru ca stim ca gresim de fiecare data! Sau pentru ca facem aceste greseli intentionat. Si ne prevalam de faptul ca procedura prevede posibilitatea de contestare – mi se pare normal sa prevada posibilitatea de contestare, cand se fac niste greseli mai mult sau mai putin intentionate – si atunci nu reusim sa finalizam proceduri care inseamna investitii, nu reusim sa finalizam proceduri care genereaza mai departe niste contracte ca sa rezolvam problemele, de la gropi, pana la problema gunoaielor si toate celelalte. Aceasta neputinta se transforma in zilele astea intr-o alta cheltuire a banilor publici intr-un mod, din punctul meu de vedere, cel putin nefezabil”.