DANAILA: DEPUTATII IONITA SI VARGA VOR INITIA UN PROIECT DE LEGE PE TEMA TAXEI PE APA DE PLOAIE, PENTRU STOPAREA ACESTUI ABUZ ASUPRA CONSUMATORILOR

In paralel cu actiunea PNL Braila de strangere de semnaturi pentru o petitie locala, pe tema facturilor “aberante” la apa de ploaie aferente lunilor iulie si august, deputatii liberali Antoneta Ionita si Vasile Varga vor initia si un proiect de lege pe tema taxei amintite.

Anuntul a fost facut astazi de presedintele PNL Braila, Alexandru Danaila, care spera ca viitorul proiect al celor doi deputati sa fie sustinut si de alti parlamentari locali – si nu numai -, astfel incat “sa se stopeze acest abuz asupra consumatorilor”:  “In urma acestei strangeri de semnaturi pe care noi o vom face, in afara solicitarii adresate primarului – in calitate de imputernicit in ADI Dunarea –  si directorului de la CUP Dunarea, sa ia masuri, parlamentarii nostri vor initia un proiect de lege care sa modifice legislatia in vigoare si care prevede aceasta calculare (a taxei pe apa de ploaie – n.r.) retroactiva, actuala… e oarecum o nebuloasa; dar mai mult decat atat, produce mari disfunctionalitati in ceea ce priveste o coerenta in facturare si o intelegere a cetateanului, pentru ce da banii. Pana la urma, oamenii nu inteleg – si pe buna dreptate nu inteleg – de ce trebuie sa plateasca apa de ploaie.

Demersul asta sper sa fie sprijinit de toti parlamentarii, cel putin din Braila; situatia este una similara in multe locuri din tara si atunci poate in Parlament vom gasi sprijin, parlamentarii PNL de Braila vor gasi sprijin, astfel incat sa promoveze un proiect de lege care sa stopeze acest abuz asupra consumatorilor. Mai ales ca nu beneficiaza toti consumatorii de serviciile pe care cei de la CUP Dunarea sunt obligati sa le ofere.

Si speram ca pana la sfarsitul acestui an, pana la sfarsitul acestei sesiuni parlamentare, sa fie sustinut proiectul de lege in Parlament”.