DANAILA, DESPRE CELE 1000 HA: DACA EU II SPUN CUIVA „VEZI CA UNUL ITI FURA DIN MASINA ROATA DE REZERVA!” NU INSEAMNA CA VREAU SA II CUMPAR MASINA

Presedintele PNL Braila, Alexandru Danaila, sustine ca demersurile facute pana acum de catre seful Consiliului Judetean, Iulian Chiriac (PSD), nu sunt suficiente, pentru a se obtine transferul celei mai mari parti a celor 1.000 de ha situate in zona cartierului Dimitrie Cantemir, din proprietatea municipiului Galati, in proprietatea CJ Braila.

Danaila spune ca simplul fapt ca seful CJ Braila a atentionat niste ministere ca Primaria Galati nu utilizeaza acel teren in scopul in care i-a fost atribuit – respectiv, pentru constructia de locuinte sociale -, ci pentru exploatare agricola, nu este suficient, ci este necesara si o hotarare a Consiliului Judetean Braila, prin care se cere oficial suprafata respectiva: “Presedintele CJ a spus in felul urmator: <<Am trimis adresa catre Ministerul Economiei, Ministerul Dezvoltarii>>… mai multe ministere. A trimis hartii prin care ii instiinta pe ministri ca la Galati, terenul este inchiriat pentru o alta destinatie decat cea pentru care a fost transferat la momentul anului 2002.

Daca eu il anunt pe domnul consilier Ionita <<Vezi ca unul iti fura din masina roata de rezerva!>> nu inseamna ca vreau sa ii cumpar masina. Deci sunt lucruri total diferite. N-are rost sa ne furam caciula, cand vine vorba de un proiect de asemenea importanta. Deci nu faptul ca il atentionez cu privire la o chestiune inseamna ca si vreau sa am terenul ala la mine – si cu o destinatie anume.

Mai mult decat atat, Legea 215 clarifica atributiile fiecarui sef de institutie si modul in care functioneaza institutiile respective. Presedintele CJ reprezinta CJ. El duce la indeplinire hotarari ale CJ. Presedintele CJ nu va putea niciodata, in nume propriu, sa initieze demersuri pentru trecerea in proprietatea judetului a acestei suprafete de teren. Acest demers trebuie initiat de catre CJ, in plen”.

Liderul PNL a mai anuntat ca in perioada urmatoare, liberalii vor organiza o dezbatere pe aceasta tema intr-o sedinta extraordinara a CJ si a precizat ca ar fi de dorit ca toate partidele reprezentate in forul amintit sa se gandeasca la faptul ca proiectul respectiv poate reprezenta “un motor de dezvoltare” , daca terenul amintit, situat intre Braila si Galati, va fi folosit pentru infiintarea unui parc industrial.

Precizam ca grupul consilierilor judeteni liberali a initiat un proiect de hotarare pe aceasta tema, care a fost depus la CJ Braila in data de 31 iulie, insa pana la finele lunii august, nu a fost intocmit raportul compartimentului de resort din cadrul CJ si nici cel al comisiei de specialitate. Potrivit legii, daca in termen de 30 de zile de la inregistrarea unui proiect de hotarare nu se intocmesc aceste rapoarte, se considera implicit ca rapoartele sunt favorabile si proiectul poate intra in dezbaterea CJ.