DANAILA: E ILEGAL SA LE CERI PROPRIETARILOR DE APARTAMENTE SA PLATEASCA APA CARE CURGE LA CISMEAUA INSTALATA PE DOMENIUL PUBLIC

Presedintele PNL Braila, Alexandru Danaila, sustine ca masurile luate de CUP Dunarea, de debransare de la reteaua de apa potabila a unor asociatii de proprietari cu restante, reprezinta o masura incorecta, fiindca afecteaza si acele familii – care de obicei sunt mai multe decat rau-platnicii – ce isi achita la timp intretinerea.

Danaila a explicat astazi ca a discutat cu o persoana care locuieste intr-un bloc care a fost debransat de CUP Dunarea de la furnizarea apei, din cauza a 2 proprietari care nu si-au platit facturile la intretinere si nu mai sunt de gasit. In acest context, spune liderul PNL, in disperare de cauza, pentru a nu ramane toti fara apa, locatarii care nu au restante au decis sa acopere din buzunarul lor datoria vecinilor, insa pentru ca n-au strans toti banii la una din ratele convenite, li s-a oprit apa: “Le-a pus o cismea in spatele blocului  discutam de municipiul Braila! – au pus contor si acum le factureaza apa care se inregistreaza la contorul din spatele blocului, unde bineinteles ca are acces toata lumea si toti vecinii s-au bransat la cismeaua respectiva si-si spala masinile si alte chestiuni.

Si acum ce face? Asociatia respectiva de proprietari este pusa practic in imposibilitatea de  a-si mai regla vreodata conturile cu cei de la CUP Dunarea. Dar cei de la CUP Dunarea beneficiaza din partea municipiului de tot felul de facilitati, in loc sa se duca catre clientii lor si sa aiba grija, pentru ca toti proprietarii de imobile din municipiu beneficiaza de aceasta apa”.

Liberalul atrage atentia conducerii Primariei si conducerii CUP Dunarea ca este ilegal sa facturezi proprietarilor unor apartamente, apa care curge la o cismea amenajata pe domeniul public, in apropierea blocului respectiv: “Contoarele de apa la cismele nu pot cadea in sarcina asociatiilor de proprietari, pentru ca ele sunt pe domeniul public! Sunt pe domeniul public, nu fac legatura cu o proprietate privata, care sa fie contorizata. Deci li s-a pus in vedere oamenilor ca trebuie sa plateasca apa de la cismea. Este imposibil! Nu se poate face asa ceva si este ilegal.

Oamenii pot da in judecata CUP Dunarea, categoric, dar credeti ca toata lumea are mjloacele financiare, mijloacele relationale ca sa poata sa dea in judecata si sa mearga la proces, un proces care va dura ani de zile?”.

Intrebat care este solutia in acest caz, Alexandru Danaila a raspuns: “Municipalitatea, CLM, care este actionar majoritar la CUP Dunarea, ar trebui sa ia masuri si primarul municipiului ar trebui sa se implice sa stopeze acest abuz din partea celor de la CUP Dunarea”.

Declaratia integrala a presedintelui PNL Braila pe aceasta tema, aici: