DANAILA: NU-L ACUZ PE DRAGOMIR CA MI-A FURAT PROIECTELE; FOARTE BINE CA LE-A LUAT, CA SUNT CORECTE

Consilierul judetean Alexandru Danaila(PNL) il roaga public pe primarul Brailei, Marian Dragomir (PSD), sa nu mai preia proiecte care sunt facute de altii si sa le prezinte ca fiind ale sale, cum a facut cu cateva regulamente elaborate chiar de catre liberal, pe vremea cand era viceprimar al municipiului.

Danaila spune ca se bucura ca in sfarsit, se admite public faptul ca acele propuneri erau benefice pentru comunitate, insa considera ca nu este corect ca edilul sef sa-si asume meritele pentru niste idei care nu sunt ale lui. Pe langa Regulamentul privind refacerea carosabilului in urma interventiilor la retelele de utilitati, elaborat de Danaila pe vremea cand era viceprimar, liberalul mai face referire si la alte documente initiate si realizate de el, in mandatul anterior: “Acest Regulament, la fel ca si Regulamentul de inchiriere si cel de concesiune – care s-a transformat in superficie, ulterior -, toate aceste regulamente au fost depuse de mine. Si PSD-ul, in prima faza a dezbaterilor publice, a fost impotriva aprobarii acestor regulamente. Chiar cel de inchiriere, daca mi-aduc bine aminte, a fost scos de pe ordinea de zi (a sedintelor CLM – n.r.) de 2 ori, pentru ca cei de la PSD nu voiau sa voteze si erau necesare 2/3 din voturi – trebuia, practic, un consens.

Vreau sa-i atrag atentia domnului primar sa nu-si mai asume chestiuni pe care nu le face si sa nu mai gaseasca vinovati intre cei care nu au responsabilitatea de a rezolva aceste probleme si mai mult decat atat, sa treaca la rezolvarea problemelor brailenilor, pentru ca a trecut un an de mandat, in care nu s-a intamplat nimic”.

Intrebat daca il acuza pe Marian Dragomir ca i-a furat proiectele, liberalul a raspuns: “A, nu, nu-l acuz ca mi-a furat proiectele, foarte bine, trebuie sa se intample. Eu sunt de acord, sunt propuneri normale si corecte si cand am initiat aceasta chestiune, sa stiti ca m-am consultat si eu cu alte primarii, m-am interesat in locuri in care lucrurile merg foarte bine. N-am inventat noi apa calda”.

“Plagiatul e ceva normal, intr-un anumit mediu”, a comentat, la randul sau, consilierul municipal Petrica Popa (PNL).