DANAILA: PRIMARUL DRAGOMIR SE IMPLICA IN INAUGURARI, DAR NU SI CAND E VORBA DE MASURILE ILEGALE ALE CUP DUNAREA

Presedintele PNL Braila, Alexandru Danaila, acuza lipsa de implicare a primarului Marian Dragomir (PSD) in chestiuni de importanta majora, care afecteaza viata de zi cu zi a unui numar mare de braileni. Danaila face referire, printre altele, la modul in care sunt gestionate serviciile de furnizare a apei potabile si de canalizare, atat din punct de vedere al calitatii acestora, cat si al preturilor. Liberalul ii reproseaza edilului sef, printre altele, faptul ca nu l-a interesat sa se lamureasca daca este sau nu legal sa fie obligati locatarii dintr-un bloc sa plateasca apa care curge la o cismea amplasata pe domeniul public, asa cum intentiona sa procedeze CUP Dunarea.

Danaila spune ca dincolo de a-si exprima opinia ca nu este normal sa se ajunga ca locatarii de la bloc sa-si ia apa de la o cismea din strada, din cauza ca niste vecini de-ai lor sunt rau-platnici,  Dragomir ar fi trebuit sa se intereseze daca este legala o astfel de procedura: “Raspunsuri de genul asta, <<nu stiu daca este legal>>… Indiferent ca stii sau nu stii, sunt niste oameni care stiu, ii intrebi, vezi care este situatia si dai un raspuns asumat. Ca sa fugi de responsabilitate de fiecare data cand vine cate o tema de-asta mai delicata, nu mi se pare normal. Domnul primar fuge de responsabilitate.

Oamenilor respectivi li s-a spus ca vor plati apa de la cismea. Nu este legal si nu se va aplica, pentru ca noi am sesizat acest aspect. Daca noi n-am fi spus si n-am fi discutat cu oameni din zona, cu siguranta le-ar fi venit facturi si pentru apa respectiva. Iar situatii de genul asta, sesizate de cetateni, merita sa ajunga in instanta, pentru ca oamenii numai acolo isi pot gasi dreptatea”.

Liberalul crede ca la fel de aberante sunt si alte situatii legate de CUP Dunarea: “Deci sunt niste facturi iesite din comun. Nu poti sa platesti sute de lei apa de ploaie, pentru o casa care are 200-300 de mp de curte, din care jumatate este amenajata, iar restul este pamant! A crescut nivelul acestei taxe prea mult!

Iar domnul primar de-acum incolo, cand e cate o chestiune de genul asta, sa se implice personal. Cand e sa taiem o panglica (la inaugurari – n.r.), chiar la chestiuni nefinalizate, el e in primul rand; cand trebuie sa debransam apa, pentru ca oamenii respectivi au probleme si in cadrul asociatiilor sunt probleme, hotaraste sa nu se implice si sa spuna ca nu stie”.