DESI A LUCRAT IN BATAIE DE JOC PE CALEA GALATI, FIRMA “TELOR” REFUZA SA PARASEASCA SANTIERUL, DUPA CE I-A FOST REZILIAT CONTRACTUL

Incheierea contractului cu “Telor Invest” Bucuresti, firma care trebuia sa se ocupe de lucrarile de reabilitare a Caii Galati, nu este un demers atat de simplu pe cat  s-ar fi crezut la prima vedere. Desi constructorul a taraganat lucrarile si muncitorii au lipsit cu saptamanile de pe santier, conducerea ”Telor” nu este dispusa sa renunte, asa incat a refuzat sa predea amplasamentul catre Primaria Braila, dupa rezilierea contractului. Ca atare, Municipalitatea a actionat firma amintita in instanta, pentru a obtine evacuarea ei prin ordonanta presedintiala.

“Pe data de 12 septembrie avem infatisare la instanta pentru ordonanta presedintiala depusa de Primaria municipiului Braila, in vederea eliberarii amplasamentului. Cei de la <<Telor>> au refuzat sa semneze documentele, atunci cand au fost convocati de Primaria municipiului Braila, pentru vizualizarea stadiului efectiv al lucrarilor si predarea/primirea amplasamentului. Avand in vedere refuzul lor, am mers pe calea legala, ordonanta presedintiala, in vederea evacuarii de pe amplasament si a finalizarii acestui contract”, a declarat astazi primarul Marian Dragomir.

Edilul sef a precizat insa ca potrivit legii, cei de la “Telor” au posibilitatea de a contesta decizia instantei, asa incat este posibil sa mai dureze pana Municipalitatea va reusi sa-i evacueze de pe Calea Galati.

„Va trebui sa facem o evaluare a lucrarilor care e necesar a fi continuate pe aceasta strada si apoi, in final, sa avem un nou contact si o noua procedura pentru achizitie lucrari. Sper ca de aceasta data sa castige una dintre firmele serioase si nu o societate care vine, se face ca lucreaza si dupa aceea fuge de pe santier”, a completat Dragomir.

Primarul a mai spus ca nu poate proceda decat legal, pentru evacuarea celor de la “Telor Invest” Bucuresti , fiindca o actiune in forta ar constitui un abuz.

Amintim ca proiectul reabilitarii Caii Galati, in valoare de 3 milioane de lei (fara TVA), este finantat de Ministerul Dezvoltarii.