DR. NEACSU: CU NOILE APARATE DE LA ATI, STII IN ORICE MOMENT NUMARUL DE PICATURI DE SUBSTANTE PERFUZABILE CARE SE ADMINISTREAZA PACIENTULUI

Directorul medical al Spitalului Judetean Braila, dr. Alina Neacsu, este incantata de dotarile moderne de la noua Sectie Anestezie Terapie Intensiva, inaugurata zilele trecute. Ea a vorbit despre aparate precum infuzomatul si injectomatul, care regleaza si monitorizeaza substantele administrate pacientilor, dar si despre masa de urgenta dotata cu echipamente care pot  face diferenta dintre viata si moarte: “Infuzomatul si injectomatul administreaza intr-un timp bine stabilit de catre medic, diverse tipuri de medicatie. Infuzomatul administreaza substante perfuzabile, astfel incat stii in orice moment numarul de picaturi pe minut care se administreaza pacientului in timp util, iar injectomatul este alimentat cu seringi preincarcate, care administreaza medicatia.

De asemenea, ventilatoarele – o mare problema in toata tara – sunt de ultima generatie; un ventilator asigura supravietuirea pacientului, de cele mai multe ori.

Foarte important de spus, avem un electroencefalograf de ultima generatie, care este deja functional si se va pune in utilizare in situatiile necesare.

Ati vazut masa de urgenta, care este un lucru extrem de important, in orice spital, nu numai in Terapie Intensiva; acea masa de urgenta care are defibrilator de ultima generatie si se poate resuscita bolnavul pe loc, asigura granita dintre viata si moarte. Cu o evolutie rapida si cu un echipament de inalta calitate, putem face aceasta diferenta intre viata si moarte”.

Amintim ca investitia facuta de CJ Braila in dotarile noii Sectii ATI a totalizat 7,4 milioane lei.