DRAGOMIR: ACTIVITATEA FIRMELOR DE SALUBRITATE E DEZASTRUOASA. ACESTEA LUCREAZA IN BATAIE DE JOC

Activitatea de salubritate in municipiul Braila se desfasoara in bataie de joc. Este concluzia primarului Marian Dragomir, dupa o monitorizare a activitatii celor 3 operatori de profil, cu care Municipalitatea are contract.

Dupa mai bine de un an in care i se reclama sistematic de catre braileni, pe diferite cai, mizeria din oras, Dragomir a decis ca asa nu se mai poate. Marea lui problema este insa ca din cele 3 firme de salubritate care lucreza in Braila – una dintre ele, Eco SA, fiind chiar a Primariei – , niciuna nu e mai breaza, asa ca n-are pe cine se baza, daca e vorba sa faca cineva treaba buna in acest sector.

Ca atare, edilul sef propune o investitie substantiala in dotarea firmei Eco SA, la care Consiliul Local Municipal este actionar majoritar: “Rezultatele nu sunt bune, sunt dezastruoase, o societate a primit deja 2 amenzi (Eco SA – n.r.). Urmeaza verificari la fel de drastice peste tot.

Avem urmatoarea problema: am inceput anul trecut o actiune de ecologizare in toate cartierele din municipiul Braila, iar gunoiul a aparut la loc. Sigur nu l-au adus angajatii Primariei, l-au adus unii dintre vecinii nostri, care nu au bunul simt sau nu au normele de igiena privind respectarea noastra, a tuturor, in acest oras.

Nici societatile de salubrizare nu detin mijloacele necesare pentru a avea un oras curat, niciuna dintre cele 3.

Referitor la cele 3 societati: una dintre ele este a Primariei municipiului Braila, a fost preluata cu o datorie imensa, anul trecut au incheiat o esalonare de peste 42 de miliarde lei vechi la Finante, pe o datorie istorica, mai au alte sume importante de plata catre diversi furnizori si o dotare extraordinar de slaba.

Din pacate, nici celelalte 2 societati private nu sunt un exemplu de urmat in Braila, din punct de vedere al managementului salubrizarii. Si containerele lor sunt intr-o stare la fel de degradata si nu am putea sa spunem azi ca daca scoatem unul dintre ele, vine societatea ideala, care va aduce municipiul Braila la standardul de curatenie pe care ni-l dorim cu totii.

Va trebui sa luam o decizie cu totii, in CLM, daca tehonologizam societatea Primariei printr-o investitie majora, cu containere noi, masini de salubrizare noi, astfel incat sa-si acopere in totalitate sectorul pe care-l gestioneaza, la fel cum am facut investitiile si la <<Braicar>>, in autobuze.

Ati vazut ca pe zona de transport public nu a functionat, in cele din urma, activitatea de maxi-taxi. Se pare ca nici pe zona de salubrizare lucrurile nu functioneaza cum trebuie. Societatea Primariei este cu o dotare foarte veche, iar celelalte 2 societati private, la randul lor, isi bat joc de modul in care presteaza acest serviciu”.