DRAGOMIR: AM DEPISTAT O FIRMA CARE DE ANI DE ZILE FACE LUCRARI PENTRU BRANSAMENTE LA GAZE, FARA AUTORIZATII. DE CE NU I-A PRINS NIMENI PANA ACUM?

Consilierul municipal Petrica Popa (PNL) este de parere ca indiferent cat de bun ar fi Regulamentul privind emiterea avizelor necesare pentru executia lucrarilor subterane la retelele de utilitati publice si a conditiilor de refacere a suprafetelor afectate ce apartin Municipalitatii, daca aceste lucrari nu sunt verificate atent, nu se va rezolva mare lucru.

Popa a comentat astazi in plenul CLM Braila ca dirigintii de santier ar trebui sa fie mai meticulosi in a-si face datoria: “Este important sa stim, sa stie cetatenii Brailei, cine ne garanteaza ca acest Regulament va fi pus in aplicare cu  mare duritate, chiar. Cred ca domnii sau doamnele diriginti de santier care se vor ocupa trebuie sa  aiba grija in toate fazele executarii lucrarilor si nu numai la final, cand poate sa apara o lucrare foarte bine, dar neavand cunostinta ceea ce s-a intamplat in toate fazele de executie, problemele pot sa apara in timp, probleme pe care le va suporta cetateanul si ii vor crea cetateanului un stres”.

Primarul Marian Dragomir (PSD) i-a replicat liberalului ca de verificarile acestea se ocupa cei din subordinea viceprimarului si a informat alesii ca s-a depistat o firma care ani de zile a efectuat lucrari fara autorizatie, fara sa se sesizeze si s-o sanctioneze nimeni: “Cine lucreaza, cum a spart si cine a urmarit pana acum? Directiile sau institutiile din subordinea viceprimarului – a viceprimarului care a fost pana acum si a celui care este astazi.

Pot sa va dau un singur exemplu: Primaria municipiului Braila, prin Politia Locala, a identificat o societate care de mai multi ani de zile efectueaza lucrari in municipiul Braila pentru bransamente la gaze fara avize, fara autorizatii, fara nimic. S-au luat masurile legale, dar eu va intreb de ce nu i-a prins pana acum. Probabil ca au lucrat pe ascuns, probabil or fi existat presiuni, dar cert este ca astazi au fost prinsi si s-au luat impotriva lor masurile legale”.

“Anul trecut, o societate care se ocupa de bransari de gaze a efectuat o lucrare prin spargere intr-o zona din cartierul Chercea si a primit o amenda de 50.000 de lei, intrucat nu avea aviz; avea cu traversare  subterana si dumnealor au considerat ca e mai bine sa desfaca intreaga sosea  si sa blocheze o artera de circulatie, motiv pentru care au primit 50.000 lei amenda”, a completat si viceprimarul Alexandru Jantea Crican.