DRAGOMIR: CAND AM SPUS CA N-AM CE-I FACE FIRMEI TELOR, FIINDCA E IN GRAFIC, NU ERA IN GRAFIC. DAR TOT NU AVEAM CE-I FACE

Primarul Brailei, Marian Dragomir, admite ca atunci cand curgeau reclamatiile legate de ritmul lent in care se muncea pe santierul de pe Calea Galati si cand declara ca nu le poate face nimic celor de la firma “Telor Invest” Bucuresti, fiindca sunt in grafic, de fapt, lucrarile nu erau in grafic. El admite, de asemenea, ca la acea vreme, firma amintita fusese notificata oficial de mai multe ori ca lucrarile nu s-au incadrat in grafic, insa spune ca intarzierile respective nu erau de natura sa duca la rezilierea contractului: “Erau mici intarzieri acelea, nu erau intarzieri care generau rezilierea contractului. Noi am atentionat din timp, pentru ca am avut anumite banuieli aici, cand o societate in insolventa castiga o licitatie trebuie sa fii prevazator. Din pacate, nu stabilim noi cine castiga licitatia, ea se castiga in baza unei proceduri legale.

Marti, saptamana trecuta, am avut termen in instanta pe ordonanta presedintiala privind judecarea cu celeritate a acestei situatii si eliberarea amplasamentului de catre cei de la Telor, au cerut termen, li s-a dat termen vineri, saptamana trecuta, atunci au cerut termen sa vina in instanta alaturi de lichidator, au primit termen pentru marti, 19 septembrie. Asteptam decizia instantei, deoarece noi am parcurs toate caile legale.

Nu poate nimeni de la Directia tehnica din Primarie – si cu atat mai putin primarul – sa se duca sa-i dea afara cu forta, desi mi-as dori acest lucru. Noi trebuie sa respectam o procedura legala, pentru a nu avea maine o plangere penala pentru abuz in functie”.

Edilul sef a precizat ca problema nu tine doar de eliberarea amplasamentului de catre cei de la Telor – care oricum au plecat de mult de pe santier -, ci de semnarea, de catre reprezentantii firmei amintite, a procesului verbal de constatare a stadiului lucrarilor, astfel incat sa se poata stabili clar ce lucrari mai sunt de facut, in vederea demararii unei noi licitatii.

Amintim ca proiectul reabilitarii Caii Galati, in valoare de 3 milioane de lei (fara TVA), este finantat de Ministerul Dezvoltarii.

Precizam, de asemenea, ca instanta a ramas in pronuntare in ceea ce priveste ordonanta presedintiala amintita.

Declaratia integrala a primarului Dragomir pe aceasta tema, aici: