DRAGOMIR: CEI CARE DETIN UTILAJE DE DESZAPEZIRE SI VOR SA COLABOREZE CU PRIMARIA, SA VINA SA-SI EXPRIME INTENTIA. E LOC PENTRU TOATA LUMEA

Chiar daca deocamdata i se pare ca este prematur sa se discute despre pregatirea pentru iarna, primarul Marian Dragomir nu-si face mari griji in legatura cu modul in care se vor desfasura in sezonul rece actiunile de deszapezire. El este multumit de rezultatele obtinute pe partea de deszapezire in iarna trecuta si considera ca in principiu, nu trebuie schimbate multe lucruri in organizarea activitatii amintite.

Unul dintre aspectele care pot fi, totusi, imbunatatite, in opinia edilului sef, este cel legat de numarul de utilaje care vor actiona pe strazile municipiului. Ca atare, Marian Dragomir ii invita pe cei care detin astfel de utilaje pentru deszapezire si sunt dornici sa colaboreze cu Primaria, sa vina si sa-si anunte intentiile: „Anul trecut deszapezirea s-a desfasurat in conditii optime din punctul nostru de vedere, dar si al cetatenilor. Pot sa va spun ca vom avea aceleasi cantitati de sare ca si anul trecut, aceeasi cantitate de nisip, pe care am folosit-o doar pe vaduri. Avem acea solutie ramasa de anul trecut pe care nu am folosit-o, este la una dintre societati. Anul trecut am dat doar cu sare. Anul acesta vom da tot la fel, doar cu sare, fara sa o amestecam cu nisip.

Vreau sa avem acelasi numar de utilaje, ba poate chiar mai multe, pentru ca este loc pentru toata lumea si eu spun ca doar cine nu vrea sa lucreze la deszapezire, nu va lucra. Cu alte cuvinte, asteptam pe toti cei care detin utilaje, sa vina sa isi exprime intentia de a contracta, de a lucra, pentru ca eu am spus ca este mult mai eficient sa deszapezim intr-o ora cu 100 de utilaje, decat cu 10 de utilaje, in zece ore”.

Ediul sef a fost intrebat daca nu se poate recurge la varianta de a deversa in Dunare zapada adunata de pe strazi, in loc sa fie lasata cu saptamanile pe trotuare, insa acesta a precizat ca nu se va obtine aprobarea Agentia Nationala pentru Protectia Mediului pentru asa ceva.