DRAGOMIR: CEI CARE MA CRITICA ACUM CA NU FORTEZ NOTA, CA SA REZOLV MAI REPEDE NISTE LUCRURI, M-AR CRITICA SI DACA AS FI ACUZAT DE ABUZ IN FUNCTIE

Primarul Brailei, Marian Dragomir, considera ca este usor pentru unii care n-au nicio raspundere oficiala sa-l critice si sa-l invinovateasca pentru intarzierea si mai apoi, blocarea lucrarilor de reabilitare a Caii Galati, insa ca edil, lucrurile nu sunt la fel de simple cand trebuie sa iei niste decizii si sa semnezi pe niste documente. Dragomir a explicat ca nu este vina lui pentru faptul ca licitatia pentru executarea lucrarilor a fost castigata de o firma aflata in insolventa, ca atunci cand Primaria a contestat acest rezultat, nu i s-a dat castig de cauza, ca reprezentantii firmei “Telor Invest” Bucuresti au promis de mai multe ori ca se apuca serios de treaba si ca nu s-au tinut de promisiuni, asa cum nu este vina lui nici ca dupa ce i s-a reziliat contractul, societatea amintita blocheaza organizarea unei noi licitatii, refuzand sa semneze procesul verbal de constatare a stadiului lucrarilor.

Primarul a facut aceste declaratii atunci cand a fost intrebat cum comenteaza faptul ca un brailean care locuieste pe Calea Galati i-a scris numele pe gard, in semn de protest fata de intarzierea la nesfarsit  a lucrarilor.

Marian Dragomir a mai spus ca daca ar fi fortat in vreun fel lucrurile prin metode ilegale si ar fi ajuns sa dea cu subsemnatul sau chiar mai rau, cetateanul respectiv tot l-ar fi criticat: “Nu eu stabilesc cine castiga licitatia, nu eu stabilesc cu cine trebuie incheiate contractele, exista o procedura legala in Sistemul Electronic de Achizitii Publice; nu eu personal, de la mine putere, stabilesc cand reziliez unei societati un contract sau nu. Exista o procedura legala si prefer sa scrie asa ceva, decat sa fi scris <<penal>>.

Eu stiu ca unii sunt foarte nemultumiti – la fel ca si mine – vizavi de acest  stadiu al lucrarilor, dar nu putem sa uitam faptul ca decat sa raspundem penal pentru abuz in functie, respectam procedurile legale, pentru ca tot acel cetatean care a scris lucrurile respective, daca aveam o situatie nefericita din punct de vedere al nerespectarii legii, nu venea alaturi de noi sa ne incurajeze sau sa ne sustina intr-un alt fel, ci tot ar fi stat si ar fi chicotit in barba. Nu venea in arest cu mine.

E simplu pentru unii cetateni sa arate cat de greu se realizeaza anumite lucruri. Maine, daca as putea, as pune alt constructor, dar nu pot sa stabilesc eu ca lucreaza firma X”.

Comentariul integral al primarului Dragomir pe aceasta tema, aici: