DRAGOMIR: DACA MODERNIZAM FIRMA ECO SA, POATE CEILALTI 2 OPERATORI DE SALUBRITATE INTELEG MESAJUL. DACA NU-L INTELEG, O SA DISPARA

Implementarea Sistemului de Management Integrat al Deseurilor (SMID), cel pe care se bazau autoritatile brailene ca va duce la colectarea selectiva a gunoiului la nivelul intregului municipiu, va mai dura cativa ani – este vestea care ne-a fost data astazi de primarul Marian Dragomir, care a precizat ca s-au depus o serie de contestatii si este de asteptat sa se ajunga in instanta, iar procesele sa dureze mult si bine. Este motivul pentru ca edilul sef si-a pierdut speranta ca problema salubrizarii “dezastruoase“ a municipiului se va rezolva de la sine, odata cu trecerea la noul sistem si castigarea licitatiei de catre o firma serioasa, cu dotare adecvata, capabila sa presteze servicii de calitate.

In acest context, Dragomir, care este constient ca acum se lucreaza “in bataie de joc” in acest sector, este nevoit sa ia niste decizii transante. Una dintre ele este aceea de a propune CLM o investitie substantiala in dotarea Eco SA – la care Consiliul Local este actionar majoritar -, astfel incat macar aceasta firma sa presteze o activitate de salubritate multumitoare: “Daca tehonologizam societatea Primariei municipiului Braila, pentru a-si face curatenie in sectorul propriu, celelalte 2 societati inteleg mesajul si se tehologizeaza si ele, sau vor disparea, la fel ca societatile de maxi-taxi. Daca dispar, tehologizam si mai mult societatea Primariei si preia sectoarele lor, numai cu dotare noua, de ultima generatie.

Cred ca aceasta este una dintre variantele pe care trebuie sa o luam in calcul. Eu am analizat de cateva zile aceste solutii, m-am uitat pe buget, de unde am putea sa taiem, pentru a genera investitii pe zona de salubrizare.

Nu sunt un adept al centralizarii tuturor serviciilor in mana Primariei, dar avem experienta a 2 societati private de salubrizare din municipiu care nu-si fac treaba si toate criticile nu se indreapta catre directorii celor 2 societati, ci se indreapta catre Primaria municipiului Braila”.

Edilul sef a precizat ca in sedinta CLM din aceasta luna va prezenta propunerea sa, astfel incat consilierii sa aiba timp sa o analizeze, iar in sedinta CLM de luna viitoare va introduce pe ordinea de zi un proiect de hotarare in acest sens.

De unde vrea sa ia primarul bani pentru a finanta investitia la Eco SA, vedeti aici: