DRAGOMIR, DESPRE LUCRARILE FACUTE DE MANTUIALA: MAI SUNT DESTULE, DAR NU VI LE SPUNEM! ASTEA SUNT FIRMELE CARE CASTIGA LICITATIILE

Primarul Brailei, Marian Dragomir, sustine ca angajatii Municipalitatii monitorizeaza atent lucrarile realizate de firmele care repara strazi si monteaza borduri si ca daca sunt facute de mantuiala, acestea nu sunt decontate.

L-am intrebat astazi pe Dragomir daca urmareste imaginile care apar sistematic pe retele de socializare cu lucrari facute de mantuiala, cu borduri care se desfac la cateva saptamani sau luni dupa ce au fost montate, cu canalizari peste care se pun borduri sau cu asfaltari in jurul unor cioturi si daca li se intampla ceva firmelor care lucreaza intr-o asemenea bataie de joc.

Edilul sef ne-a spus ca li se intampla ceva: “Da, sunt urmariti, acele lucrari nu sunt decontate. Sunt obligati sa le refaca. Si daca n-ar fi fost firmele acestea din Braila sau din alta parte, n-ati fi avut dvs sau eu, din pacate, bancurile cu Dorei. Din pacate!

Nu va sta niciodata primarul langa fiecare muncitor care pune sau care face o lucrare proasta, dar oamenii cu atributii din Primaria municipiului Braila, in momentul in care merg sa faca receptia lucrarii, dispun de fiecare data refacerea acelor lucrari si nu le platesc decat in momentul in care lucrarile sunt refacute. Cel mai important lucru pe care trebuie sa-l stiti dvs si brailenii este faptul ca nu exista lucrari platite in avans”.

L-am mai intrebat pe edilul sef daca este sigur ca subordonatii sai urmaresc cu adevarat calitatea lucrarilor, sau se sesizeaza doar cazul acelora semnalate de braileni prin postari pe retelele de socializare.

Dragomir spune ca mai sunt multe asemenea cazuri, in afara celor care apar pe Facebook: “Mai sunt destule, dar nu vi le spunem, pentru ca sunt jenante tot pentru constructori. Acestea sunt societatile care castiga licitatiile, acela este personalul lor si acela este seful de santier… Nu putem noi, de la Primaria municipiului Braila, sa le angajam sau sa le concediem personalul. Noi doar nu le platim lucrarile si le dam dispozitie de remediere a deficientelor constatate”.