DRAGOMIR: EXPERIENTA SOCIETATILOR PRIVATE DE SALUBRIZARE NU ESTE CEA MAI BENEFICA IN BRAILA, ASA CUM VEDETI CU TOTII

Primarul Marian Dragomir admite ca reclamatiile brailenilor privind mizeria din oras sunt intemeiate si ca firmele de salubritate locale lucreaza “in bataie de joc”. Intrebat astazi de ce crede ca cei 3 operatori de profil lucreaza in aceasta maniera deplorabila, iar Dragomir ne-a raspuns: “Pentru ca am avut o discutie la inceputul toamnei acestui an, care, din punctul meu de vedere, nu a dat rezultate”.

L-am chestionat pe edilul sef daca nu cumva bataia de joc se intampla pentru ca si in anii trecuti, conducerea Primariei le-a tolerat o activitate facuta de mantuiala, iar acesta ne-a raspuns: “Ei spun ca au avut o reticenta in a investi, ca urmare a aparitiei Sistemului Integrat de Management a Deseurilor (SIMD) si a incertitudinii privind prestarea serviciului de salubrizare in municipiul Braila, in functie de faptul ca vor participa la o licitatie publica si nu stiu daca vor castiga sau nu”.

In contextul in care Marian Dragomir intentioneaza sa ceara CLM Braila acordul pentru ca Primaria sa investeasca o suma mare de bani in dotarea firmei Eco SA – la care Consiliul Local este actionar majoritar -, l-am intrebat pe edil daca aceasta va putea participa la licitatia pentru adjudecarea serviciului de salubritate, in momentul implementarii SMID.

“Da, are dreptul legal, daca indeplineste anumite conditii. Astazi nu le indeplineste si nu are nici dotarea necesara. Eu mi-as dori sa participle la licitatie, deoarece din pacate, experienta societatilor private de salubrizare nu este cea mai benefica in municipiul Braila, asa cum vedeti cu totii. Societatea poate participa in nume propriu sau poate veni alaturi de una dintre societatile care participa la licitatie, si aceasta este una dintre variante”, ne-a spus primarul.

Precizam ca in afara CLM Braila, care este actionar majoritar, ceilalti doi actionari ai Eco SA sunt „Tracon” si firma „Athena” SA din Grecia.

Cum apreciaza primarul Marian Dragomir modul in care a fost condusa societatea Eco SA in ultimii ani vedeti aici: