DRAGOMIR: MAINE VOR FI EUTANASIATI 20 DE CAINI, DACA NU II ADOPTA CINEVA INTRE TIMP

Primarul Brailei, Marian Dragomir, declara ca deocamdata nu s-a eutanasiat niciun caine din municipiu, fiindca cei programati pana acum pentru aceasta procedura au fost adoptati. Maine, insa, urmeaza a fi eutanasiate un numar de 20 de patrupede, daca nu se vor gasi persoane sau asociatii care sa le adopte si pe aceastea.

Dragomir a mai precizat ca demersurile facute in instanta de Federatia pentru Protectia Animalelor si Mediului (FPAM) nu au reusit blocarea acestor actiuni ale Municipalitatii: “Cei de la o asociatie au depus la Judecatoria Braila ordonanta presedintiala prin care au solicitat oprirea activitatilor specifice initiate de Primaria municipiului Braila, li s-a respins prima oara aceasta actiune a lor, au depus si a doua oara si in data de 5 septembrie li s-a respins din nou, pe baza faptului ca nu au depus la instanta competenta.

Pana acum nu s-au eutanasiat animale la modul fizic. Pana in prezent, 160 de caini care erau pregatiti in loturile de eutanasiere au fost adoptati din adapost fizic, sau prin adoptie la distanta si astfel, aproximativ jumatate din cei 160 de caini au parasit adapostul, facand loc altora, care sunt capturati in aceasta perioada din municipiul Braila. Actiunea continua in acelasi sens. Urmeaza ca maine sa fie probabil adoptati sau eutanasiati un alt lot de 20 de caini. Saptamana viitoare, la fel. Au fost identificati dintre cei care sunt agresivi in adapost sau indicati ca si agresivi de catre asociatia de proprietari sau cetatenii din zona din care au fost capturati”.

Edilul sef a mai precizat ca se primesc la Primarie foarte multe solicitari de ridicare a cainilor agresivi de pe strazi si ca se actioneaza in prezent in special in zona unitatilor de invatamant.

Pe de alta parte, Marian Dragomir a mai comentat ca din punctul sau de vedere, Targul de adoptii nu a fost un succes, “deoarece nu au fost adoptati toti cainii sau nu au mai fost solicitari pentru a aduce si altii, din adapost. Din acest punct de vedere, vreau sa le multumesc asociatiilor care se ocupa la modul real de adoptia cainilor si nu le multumesc in niciun fel celor care doar incearca sa blocheze activitatea Primariei municipiului Braila, dar nu au venit niciodata sa adopte un caine din Braila, sa aduca mancare, sa organizeze o actiune de sterilizare sau de constientizare asupra faptului ca nu este bine sa avem caini pe strazile din Braila si mai ales asupra riscurilor la care ne expun acesti caini”.