DRAGOMIR: MEDICII VETERINARI AU REFUZAT SA EUTANASIEZE CAINI, PENTRU CA AU FOST SUPUSI LA PRESIUNI SI SUNT MAI EMOTIVI

Desi au fost programate de doua pana acum, procedurile de eutanasiere a cainilor bolnavi si agresivi din padocurile Municipalitatii brailene nu inceput inca. Prima data, toate animalele care se aflau in lotul ce urma a fi eutanasiat au fost adoptate, iar a doua oara, nu a mai avut cine efectua eutanasierile. Asta pentru ca cei doi medici veterinari care aveau contract cu Serviciul de Utilitate Publica si Gospodarire Locala (SUPAGL), pentru a asigura serviciile de specialitate la adaposturile respective, au refuzat sa faca eutanasieri si au preferat sa renunte la contract.

Primarul Brailei, Marian Dragomir, crede ca medicii respectivi au fost supusi acelorasi presiuni la care a fost supus el insusi, fiind amenintat, injurat, blestemat, etc si de aceea, medicii respectivi, mai sensibili, au preferat sa se retraga: “Avem o problema legata de faptul ca avem contract cu doi medici, dar cand a fost sa efectueze practic eutanasierile, medicii au refuzat acest lucru, mentionand faptul ca li s-a sugerat sau poate au fost amenintati de anumite persoane, iar dansii, fiind mai emotivi, au cedat si au refuzat punerea in practica a contractului. Contractul are clauze pentru toata lumea, inclusiv pentru ei.

Primaria municipiului Braila, prin SUPAGL, organizeaza procedura de angajare a unor noi medici, care sa faca aceste proceduri in mod legal.

Cei doi medici au fost supusi la mai multe presiuni, asa cum am primit si eu. Stiti cum e, la un moment dat, si eu am primit foarte multe mesaje pe privat; unele dintre ele erau mesaje prin care se incerca sa mi se induca o stare de mila vizavi de caini si alte mesaje erau foarte dure, referitoare la mine sau la familie. Probabil la fel au primit si ei. Unii oameni cedeaza la un moment dat si probabil medicii au cedat. Acest contract a fost bun atat timp cat nu au avut si o decizie radicala, iar in momentul in care au trebuit sa puna in aplicare masurile legale, chiar daca erau mult mai radicale, au preferat varianta cealalta si au fugit. Au cerut incetarea activitatii, amandoi”.

Declaratia integrala a primarului Dragomir pe aceasta tema, aici: