DRAGOMIR: NE-AM INVATAT SA AVEM O RELATIE DIRECTA CU SCOLILE, FARA INSPECTORATUL SCOLAR. SUNTEM DEJA SPECIALISTI IN ASTA

Dupa un an de lipsa de comunicare intre Municipalitatea braileana si conducerea Inspectoratului Scolar Judetean (ISJ), functionarii din Primarie au devenit specialisti in a colecta date si a comunica direct cu directorii unitatilor de invatamant locale, fara intermedierea ISJ. Relatiile reci dintre conducerea Primariei si cea a ISJ au facut ca intre cele doua institutii colaborarea sa fie aproape inexistenta, dupa cum spunea edilul sef Marian Dragomir, astfel incat Primaria a inceput sa discute direct cu conducerile scolilor in legatura cu tot ce a tinut de cladirile in care se desfasoara cursuri, reparatii, incalzire, etc.

Primarul Dragomir a declarat ca si pregatirea pentru inceperea anului scolar 2017-2018 s-a desfasurat fara mijlocirea ISJ, iar datele in legatura cu problemele existente, necesarul de fonduri si stadiul lucrarilor din scoli au fost obtinute discutandu-se cu reprezentantii fiecarei scoli in parte. Edilul sef a prezentat la finele saptamanii trecute o situatie in legatura cu fondurile alocate de Municipalitate unitatilor de invatamant, lucrarile efectuate si stadiul demersurilor pentru obtinerea autorizarii ISU a scolilor, adica aceea privind prevenirea si stingerea incendiilor: “Anul acesta au fost acordate finantari foarte importante pentru scoli. Acestea vor fi acordate si in viitor. Ne-am invatat sa avem relatia Contabilitatea Primariei municipiului Braila, prin Directia de Cultura, direct cu scolile, fara Inspectoratul Scolar, suntem deja specialisti in lucrul acesta. Sunt directori care vin la noi si ne prezinta diverse probleme, mie personal, Directiei de Cultura, care are si scolile, sau direct Contabilitatii. Ati vazut ca si la ultima sedinta de CLM am avut o rectificare de buget, pentru a le da unitatilor sume de bani.

Am sa va prezint situatia unitatilor de invatamant care nu detin inca autorizatii (sanitare – n.r.) de functionare si autorizatii de incendiu in acest moment. Este o situatie pe care Primaria a facut-o singura, fara ISJ”.

Lista cu cele 25 de unitati de invatamant care isi vor obtine autorizatia de functionare de la ISU, precum si stadiul lucrarilor pentru fiecare cladire in parte, asa cum a fost prezentata de primarul Dragomir, aici: