DRAGOMIR: NOUA DIVIZIE DE DRUMURI A PRIMARIEI VA LUCRA CU 10 ANGAJATI SI 10 UTILAJE. IN 2018, EA VA FI FUNCTIONALA

In timp ce la Consiliul Judetean exista o intreaga controversa pe tema infiintarii noului Serviciu de drumuri, Primaria Brailei este si ea in plin proces – unul mai putin zgomotos – de infiintare unei divizii proprii cu acelasi profil. Primarul Marian Dragomir a declarat astazi ca pentru inceput, se va lucra cu 10 angajati si 10 utilaje.

Deocamdata, concursul pentru ocuparea celor 10 posturi n-a avut mare succes si nici la licitatia pentru achizitionarea de utilaje nu s-au inscris firme care sa acopere tot necesarul, dar edilul sef este optimist: “Din cele 10 utilaje, au fost depuse oferte pentru 7 dintre ele, pentru tot ce insemna utilaje de asfaltare. Lansam din nou licitatia pentru aceste 3 utilaje ramase, iar la celelalte, ofertele sunt in evaluare.

Va fi o divizie care va face lucrari in municipiul Braila de plombare si asfaltare a strazilor, cu utilajele proprii. Personalul va fi in numar de 10: va fi un inginer, 1 tehnician si 8 soferi-muncitori”.

Edilul sef a mai spus ca se asteapta ca la licitatiile organizate pentru achizitionarea de utilaje sa apara si contestatii, dar demersurile in aceasta privinta se vor derula in termenele prevazute si la inceputul anului viitor, noua divizie va putea incepe sa lucreze.

Dragomir este de parere ca nu se pune problema ca activitatea derulata prin aceasta Divizie de drumuri a Primariei sa nu fie mai eficienta din punct de vedere economic decat varianta actuala, in care se lucreaza numai cu firme private, pe baza de licitatie: “Am facut niste simulari, la un moment dat. Atunci cand lucrezi cu propriii tai angajati si cu propria ta divizie, nu vei plati niciodata 19% TVA unei societati, nu vei plati niciodata profit unei alte societati. Vom achizitiona materia prima, mixtura asfaltica, direct de la o statie, in baza unei licitatii publice postate pe SEAP si atunci, lucrand, cum se spune, doar cu utilajele noastre, fara a avea utilaje inchiriate si a le plati si altora profitul lor, cu siguranta iesim mai ieftin.

In plus, nu trebuie sa uitam faptul ca in acea perioada de timp de anul trecut stim cu totii cat au durat contestatiile, lucru care ne-a intarziat foarte mult”.

Primarul a explicat care va fi obiectul de activitate al noii divizii: “Ei vor plomba toate gropile din municipiul Braila si vor asfalta si zonele dintre blocuri, pe partea de trotuare. In schimb, tot ceea ce tine de licitatii pentru strazi, de proiecte mari, se vor ocupa societati care vor da garantie la lucrari si care au personal si experienta. Noi la inceput vom merge pe zona aceasta de reparatii stradale, trotuare, mici parcari, poate, la inceput, in zona dintre blocuri”.