DRAGOMIR: NU E MORAL SA SE MONTEZE CISMELE. AM CERUT CA ASOCIATIILE RAU-PLATNICE SA PRIMEASCA APA CU PROGRAM, NU DE LA CISMEA

Primarul Brailei, Marian Dragomir, spune ca nu stie daca este ilegal sa se impuna proprietarilor de la bloc sa plateasca apa care curge la o cismea montata pe domeniul public, asa cum a incercat CUP Dunarea sa faca recent, in cazul unei asociatii de proprietari rau-platnice. Dragomir considera ca “nu este moral si nici normal” sa fie montate cismele, pentru a se alimenta cu apa locatarii unui bloc si ca atare, trebuie gasite alte solutii pentru sanctionarea rau-platnicilor si recuperarea sumelor restante: “Nu este normal sa avem nicio cismea pe domeniul public. Eu am fost adeptul contorizarii individuale la apa. Atunci cand am spus aceste lucruri, tot clonele de pe internet au facut mistouri fara numar, dar din pacate, ajungem la concluzia ca la fel ca la energie electrica si gaze sau la telefonie, trebuie sa ajungem la contorizare si contract individual si la apa. Contract individual cu furnizorul, evitand contorul de la intrare in bloc si metodele diverse care dau erori la apa. Unii mai lasa sa picure, altii au contorul defect, altii fac aranjamente si textul curge mai departe…

Concluzia este urmatoarea: nu consider ca in municipiul Braila sa avem cismele, nu consider ca in municipiul Braila trebuie sa avem consum la pausal; acesta este si motivul pentru care se continua montarea acelor apometre inteligente la toate casele din municipiu”.

Atentionat ca problemele cu intreruperea furnizarii apei potabile unor familii care isi platesc la timp facturile la intretinere, din cauza vecinilor rau-platnici, se intampla la blocuri, nu la case, edilul sef a precizat ca isi doreste sa se depuna o initiativa legislativa prin intermediul parlamentarilor  braileni, astfel incat sa se legifereze ca o asociatie poate decide cu 50%+1 dintre proprietari trecerea la contorizarea individuala si incheierea de contracte individuale cu furnizorul de apa, si nu cu 100% dintre proprietari, cum este in prezent.

Intrebat inca o data daca este sau nu ilegal sa fie obligati locatarii de la bloc sa plateasca apa consumata la o cismea aflata pe domeniul public, primarul a comentat: “Nu stiu sa va raspund daca e legal. Consider ca nu e moral. La acest lucru raspund cei care au montat cismeaua acolo, nu pot sa raspund eu. Consider ca nu este moral. Nu este nici normal sa monteze cismea.

Eu am avut o discutie cu directorul de la CUP Dunarea si am propus ca toti cetatenii trebuie sa aiba, chiar daca nu platesc, dreptul la un minim necesar de apa, ca sa se poata spala. In concluzie, pentru asociatiile care nu platesc, apa trebuie data cu program si nu la cismea, in curtea blocului”.

Amintim ca zilele trecute, presedintele PNL Braila, Alexandru Danaila, declara ca este ilegal sa obligi proprietarii de apartamente dintr-un bloc sa plateasca apa consumata la o cismea montata pe domeniul public, indiferent ca aceasta este in apropierea blocului sau nu.

Declaratia integrala a primarului Dragomir pe aceasta tema, aici: