DRAGOMIR: PROBLEMA CURSELOR NOCTURNE DE MASINI SAU MOTOCICLETE ESTE UNA REALA. POLITIA RUTIERA AR TREBUI SA-I DEA MAI MULTA ATENTIE

Primarul Brailei, Marian Dragomir, declara ca problema curselor nocturne de masini sau de motociclete care se organizeaza pe unele dintre strazile orasului este cat se poate de reala si ca acestea deranjeaza multi braileni care locuiesc in zonele respective. Dragomir a explicat astazi ca Municipalitatea nu poate sa intervina in stoparea acestor curse, fiindca Politia Locala, aflata in subordinea sa, nu are competente legale in ceea ce priveste oprirea masinilor in trafic sau masurarea vitezei unui autovehicul: „Politia Locala nu are dreptul sa opreasca masini aflate in trafic; daca se intampla astfel de lucruri, singurii care pot lua masuri si pot verifica sunt cei de la Politia Rutiera, care apartin de Politia nationala. Stiti ca Politia nationala nu este subordonata Primariei municipiului Braila”.

Intrebat daca i se pare ca Politia nationala, care are in competenta in acest domeniu, este preocupata de problema curselor de masini care tulbura linistea noptii, edilul sef a raspuns: “Nu. Cred ca ar trebui sa existe o prezenta mult mai numeroasa, in special dupa ora 1 noaptea, in municipiul Braila.

Mie imi place comunitatea motociclistilor, cunosc motociclisti, unii dintre motociclisti sunt super baieti, ca sa spun intr-un limbaj adecvat lor, dar, din teribilism, auzim de foarte multe ori noaptea cum se tureaza motoarele. Imaginati-va ca eu locuiesc pe Buzaului, la al treilea bloc de la strada principala si pe la 2 noaptea se aude cum se tureaza motoarele.

Dar nu trebuie sa dam vina doar pe motociclisti, sunt si soferi de autoturisme care noaptea fac intreceri pe strazile din municipiul Braila si aici cred ca Politia Rutiera ar trebui sau o sa-si concentreze mai mult atentia pe acest aspect. Sunt ferm convins ca avem acelasi punct de vedere si cetatenii, si presa, si eu, pentru ca auzim in municipiul Braila.

Acum eu inteleg ca n-au nici foarte multe aparate radar, dar mai multe echipaje de politie in municipiul Braila ar stopa astfel de acte de teribilism”.