IONITA: AMENDA DE 2.500 DE LEI PENTRU CEI CARE FAC LUCRARI PE DOMENIUL PUBLIC SI NU REPARA CAROSABILUL, E INSIGNIFIANTA

Consiliul Local Municipal Braila a aprobat astazi actualizarea  Regulamentului privind emiterea avizelor necesare pentru executia lucrarilor subterane la retelele de utilitati publice, conditiile de refacere a suprafetelor afectate ce apartin domeniului public sau privat al municipiului si obligatiile beneficiarului,la terminarea lucrarilor.

Consilierul municipal Sorin Ionita (PNL) a declarat ca noua forma a Regulamentului este o varianta pe care Municipalitatea clujeana a pus-o in aplicare inca din anul 2010 si pe care fostul viceprimar Alexandru Danaila (PNL) a propus-o in legislatura trecuta, dar care a fost respinsa de PSD.

In opinia lui Ionita, insa, marea problema este ca la ora actuala, desi exista un Regulament, acesta nu se respecta, astfel incat modificarea lui nu va rezolva mare lucru, daca prevederile respective nu se pun in practica: “In repetate randuri, domnul primar si o parte din colegii consilieri au fost sesizati ca pe arterele municipiului Braila se executa lucrari de reabilitare la instalatiile de gaz si cu toate astea, Regulamentul care este in vigoare nu se respecta. Intrebarea mea este: aveti certitudinea ca daca noi aprobam acest Regulament, el va fi respectat in totalitate? Adica la momentul in care se constata o neregula, societatea care face interventia este obligata sa execute reparatia pe propriii ei bani, lucru care daca se constata dupa un an sau dupa 2 ani de zile, reparatia va veni in sarcina noastra, a Primariei, a contribuabililor”.

Ionita a mai propus si cateva amendamente la proiectul supus astazi aprobarii: “Pe contractele viitoare sa fie prevazuta o clauza in ceea ce priveste buna executie a lucrarilor, pentru ca in Regulament am vazut ca se face stipulare si la amenzi, amenzi care sunt in valoare de 2.500 de lei, o suma insignifianta, daca este sa ne raportam la valoarea investitiei, la valoarea lucrarii. Asadar cer ca si amendament sa se stipuleze pe contractele viitoare in clar garantia de buna executie, ea, ca termen, sa fie prelungita la 2 ani de zile, sa avem timp sa constatam eventualele deficiente, iar valoarea ei sa ramana in sarcina Primariei”.