IONITA: CUP DUNAREA SE FOLOSESTE DE APA DE PLOAIE PLATITA DE NOI, CA SA-SI SPELE RETEAUA DE CANALIZARE. ASA SCAPA DE O CHELTUIALA PROPRIE

Consilierul municipal Sorin Ionit (PNL) sustine ca brailenii sunt pacaliti din mai multe puncte de vedere, atunci cand sunt obligati sa plateasca taxa pe apa de ploaie. Dincolo de faptul ca apa de ploaie nu trebuie epurata – deci faptul ca la Braila, aceasta este trecuta prin Statia de epurare este un lux pe care-l platesc cetatenii din buzunar -, Ionita mai sustine ca de fapt, CUP Dunarea se foloseste de aceasta apa pluviala pentru a-si scuti niste cheltuieli proprii, pe care ar fi trebuit sa le faca pentru spalarea periodica a retelei de canalizare.

Consilierul liberal isi aminteste de o sedinta din luna noiembrie a anului 2016, cand s-a prezentat in CLM proiectul pilot de contorizare individuala si cand l-a intrebat personal pe directorul Mangiurea daca este posibila separarea retelei de apa menajera de cea care preia apa pluviala: “Dansul a spus ca aici ar trebui sa fie cooptata Primaria, ca sa dea suportul financiar sa se faca lucrul asta, pentru ca e o lucrare de infrastructura majora si e foarte costisitoare. Intrebarea mea acolo era mai mult o capcana. Si am sa va spun un lucru: apa pluviala are si ea rostul ei. Ganditi-va la lungimea retelei de canalizare la ora actuala: in momentul in care toate dejectiile sunt aruncate acolo, daca n-ar fi apa pluviala, acestea ar stagna si s-ar bloca. Drept urmare, eu, persoana Ionita, cer sa mi se dea din banii pentru apa de ploaie, sa mi se returneze bani de catre CUP Dunarea, pentru ca apa mea de ploaie este folosita ca sa impinga catre Statia de epurare dejectiile din canalizarile CUP Dunarea. Este corect? Deci se folosesc de apa mea!”.

La randul sau, consilierul judetean Alexandru Danaila (PNL) a explicat ca in Regulamentul de functionare a CUP Dunarea este prevazuta obligatia de a spala periodic reteaua de canalizare, activitate care ar presupune cheltuieli facute din bugetul companiei. Potrivit lui Danaila, CUP Dunarea se foloseste de apa pluviala pe care o platesc cetatenii, pentru rezolva fara nicio cheltuiala proprie spalarea retelei: “CUP Dunarea astazi foloseste apa meteorica pentru drenajul retelelor de canalizare, operatiune pe care ar fi trebuit sa o faca obligatoriu. In schimb, ne taxeaza pe noi cu niste sume extraordinar de mari. Din banii astia pot sa fie cheltuite niste sume pentru separarea celor doua retele, lucru care odata cu modernizarea strazilor principale din municipiu devine o problema mai usoara; dar trebuie sa se vrea”.

Declaratiile complete ale celor doi liberali pe aceasta tema, aici: