IORDACHE: AJUNGEM LA O DISCUTIE DE EV MEDIU, IN LEGATURA CU FILARMONICA. NU TREBUIE SA CASTIGI BANI, CAND FINANTEZI CULTURA

Consilierul judetean Stefan Catalin Iordache (PND) apreciaza ca nu este nimic in neregula ca Filarmonica “Lyra-George Cavadia” sa aiba in schema 7 persoane pe sectoarele administrativ si tehnic si doar 6 artisti, in conditiile in care cu restul artistilor se lucreaza in regim de colaborare. Iordache sustine ca Filarmonica trebuie sustinuta cu fonduri cat  mai consistente de la bugetul judetean si nu sa i se caute nod in papura, cum face, in opinia sa, liberalul Ovidiu Nechita.

Dupa ce consilierul PND a declarat ca nu gropile sunt cauza accidentelor de circulatie, ci soferii care nu adapteaza viteza la conditiile de drum, liberalul Marian Sirbu a comentat ca ar fi fost de dorit ca asemenea analize sa le faca cineva care are permis de conducere, asa incat de aceasta data, Iordache a precizat ca nu este instrumentist, dar poate exprima un punct de vedere argumentat in legatura cu Filarmonica: “Ca sa lamuresc, nu am permis de conducere si nici intrumentist nu sunt, dar o sa-mi dau cu parerea. Nu cred ca trebuie ca fii sofer, ca sa ca… Poti sa citesti un regulament si fara sa obtii permisul de conducere.

Regret ca din nefericire, colegi de-ai mei nu inteleg ca atunci cand finantezi un act cultural, nu trebuie neaparat sa castigi bani din el. Ajungem la o discutie de Ev Mediu, practic: vrem sa castigam bani din teatru, vrem sa castigam bani din spectacole, vrem sa castigam bani de la Filarmonica si asa mai departe. Nicio Filarmonica din lume nu este profitabila. Niciuna! Toate sunt sustinute fie din bani privati, fie din bani privati si publici.

Mi se pare o atitudine cel putin ciudata sa discutam despre asa ceva aici. N-am auzit pe nimeni spunand de ce finantam nu stiu ce galme (limitatoare de viteza – n.r.) care au rasarit pe sosea, ca sa mearga masinile mai incet. Apropo de chestia asta, domnul Danaila (Alexandru Danaila, fost viceprimar al municipiului – n.r.), care a pus niste transee pe o strada, ca sa mearga niste masini mai incet, se plange acum ca sunt gropi pe strazi. Pai gropile pot avea adancime sau pot avea inaltime.

In incheiere, vreau sa spun un singur lucru: ar fi bine sa dam mai multi bani la Filarmonica”.