LUNGU: E NEVOIE DE O DIRECTIE CARE SA MONITORIZEZE LUCRARILE FACUTE PE DRUMURILE JUDETENE, NU UNA CARE SA EXECUTE ACELE LUCRARI

Consilierul judetean Danut Lungu (PNL) nu este deloc sigur ca e o idee buna infiintarea in cadrul CJ Braila a unui serviciu care sa se ocupe cu realizarea de lucrari urgente sau mici reparatii pe drumurile judetene, cosirea vegetatiei, marcarea carosabilului si montarea de indicatoare rutiere. Lungu spune ca pana acum, consilierilor judeteni nu li s-a prezentat nicio analiza economica din care sa reiasa ca ar fi mai ieftina aceasta varianta, comparativ cu cea actuala, in care toate lucrarile amintite se executa cu firme private: “Noi voiam sa stim o analiza economica, sa vedem exact care sunt investitiile pentru utilajele respective. Totodata, ne-ar fi interesat care ar fi fost si numarul de lucratori – specialisti, muncitori necalificati. Nu am avut nimic la mapa, din acest punct de vedere, nu am inteles exact ce-si doreste si care e scopul acestui serviciu, pana la urma. Noi, consilierii liberali, ne-am abtinut la acest proiect de hotarare pentru ca in conditiile in care lucrurile nu sunt facute cum trebuie, cine raspunde? In conditiile in care avem cheltuieli mult mai mari fata de situatia actuala, cine raspunde? Nimeni nu a spus absolut nimic”.

Lungu a amintit si de faptul ca a depus in urma cu mai mult timp un proiect de hotarare care viza constituirea unei comisii de monitorizare a lucrarilor de intretinere si reabilitare a drumurilor judetene, dar nu s-a intamplat nimic, pana acum. El a explicat ca in opinia sa, era necesara in CJ Braila mai degraba o directie care sa monitorizeze modul in care se realizeaza lucrarile respective pe drumurile judetene, nu un serviciu care sa execute acele lucrari: “La momentul respectiv ni s-a spus ca ar fi mai bine sa mai asteptam, ca ne dorim o directie de drumuri in cadrul CJ; o directie care sa se ocupe special de aceasta problema, nu o directie care sa-si doreasca sa reabiliteze aceste drumuri. Pentru ca nu avem forta financiara necesara pentru a crea o logistica, pentru a repara si a intretine drumurile judetene.

Ce ne doream cu acesta comisie de specialitate, la momentul respectiv? Informatii, analize, prognoze in ceea ce priveste activitatea specifica la nivelul judetului privind situatia drumurilor judetene, cat si stadiul lucrarilor de reabilitare, intretinere, modernizare. Voiam sa intram mai in detalii, sa discutam de dirigintii de lucrari, sa stim exact cum se fac aceste lucrari, sa stim exact care sunt termenii, cat si garantiile pe care le ofereau cei care fac aceste lucrari, pentru ca in toti acesti ani, nu am fost capabili sa turnam un covor asfaltic pe un drum judetean, nu am facut altceva decat am turnat portiuni de covor asfaltic sau am plombat. Am plombat la nesfarsit drumurile judetene”.