MANAGERUL RASNOVEANU: EU SPER SA NU FIE IN SPITAL SALOANE UNDE DORM CATE 2 PACIENTI IN PAT, PENTRU CA N-AM VAZUT NICAIERI

Managerul Spitalului Judetean Braila, dr. Delia Rasnoveanu, “spera” ca nu exista niciun salon din unitatea pe care o conduce, unde dorm cate 2 pacienti in pat, din lipsa de locuri. Ea spune ca are cunostinta despre faptul ca la Sectia Oncologie, pe timp de zi, se mai intampla sa stea cate 2 persoane in acelasi pat, dar este vorba despre pacienti care vin pentru cateva ore, ca sa li se administreze tratamentul, dupa care pleaca acasa, deci nu dorm acolo.

In rest, spune dr. Rasnoveanu, nu stie sa existe astfel de cazuri, pentru ca personal, n-a vazut asa ceva in spital, desi pe retele pe socializare exista tot felul de critici, pe aceasta tema: „In primul rand, nu este o realitate. S-a intamplat si se mai intampla cateodata pe Sectia de spitalizare de zi de la Oncologie, unde nu dorm pacienti. Acolo vin si stau pentru tratamentul cu citostatice, un anumit numar de ore. Si acolo s-a intamplat sa fie cate 2 odata, pentru ca in loc sa stea pe fotoliu, au stat pe pat – sunt variante in care sa primeasca tratamentul. Aceia stau o perioada limitata de timp, cateva ore, cat dureaza tratamentul, dupa care pleaca acasa. De dormit efectiv in pat doua persoane nu am vazut si sper sa nu fie. Eu sper sa nu fie nicaieri, pentru ca n-am vazut nicaieri”.

Dar fiind ca este de presupus ca Delia Rasnoveanu nu viziteaza in fiecare zi toate saloanele din spital, deci daca nu a vazut ea, nu inseamna ca nu exista, am intrebat-o pe aceasta ce se intampla daca medicii constata ca se aglomeraza pacientii pe sectiile lor si ajung sa mai doarma si cate 2 in pat: ii raporteaza situatia sau nu?

Dr. Rasnoveanu ne-a raspuns: “Da, in general, in cazul in care este supraaglomerare la o sectie, se anunta directorul medical, ca sa stim ce putem sa facem sa rezolvam problema”.