MANGIUREA: DACA LOCATARII N-O SA MAI ATACE ANGAJATII CUP DUNAREA CARE DESCHID SI INCHID APA, N-O SA MAI MONTAM CISMELE

Directorul Companiei de Utilitati Publice (CUP) Dunarea, Silviu Mangiurea, sustine ca este legala solutia amplasarii de cismele pe domeniul public, in apropierea blocurilor debrasate de la reteaua de furnizare a apei potabile, si a obligarii locatarilor din blocurile respective sa plateasca apa consumata de la cismea. Chiar daca liberalii braileni sustin ca este ilegal sa obligi niste cetateni sa plateasca apa care curge la o cismea montata pe domeniul public, Mangiurea da asigurari ca nu este nimic in neregula: “Apa aceea trebuie s-o suporte cineva, intrucat CUP Dunarea este o societate comerciala, iar daca in imediata apropiere a unui bloc este o cismea, asta inseamna ca blocul acela a fost deconectat de la reteaua de apa. Noi, prin lege, trebuie sa asiguram un minim necesar de  apa si atunci cei care folosesc apa trebuie sa o plateasca”.

Cat despre faptul ca atat timp cat o cismea este montata pe domeniul public, poate oricine sa vina sa ia apa de acolo, nu doar locatarii din blocul respectiv, Mangiurea a comentat: “Pai dupa dvs cine ar trebui sa o plateasca?! Dvs credeti ca eu vin din Brailita ca sa iau apa din Lacu Dulce?”.

L-am mai intrebat pe directorul CUP Dunarea daca va respecta rugamintea primarului Marian Dragomir, de a nu se mai recurge la solutia montarii de cismele in cazul asociatiilor cu mari datorii, ci sa li se livreze acestora apa doar cateva ore pe zi. Silviu Mangiurea ne-a spus: “In situatia in care locatarii asociatiilor o sa se poarte civilizat si n-o sa mai atace angajatii CUP Dunarea care merg si dau drumul la apa respectiva si inchid apa, conform programului stabilit de domnul primar, noi nu mai folosim cismelele si vom respecta acest program. Dar noi am recurs la solutia cu cismelele tocmai pentru ca au fost situatii in care angajatii nostri au fost bruscati si a trebuit sa intervina Politia si Politia Locala ca sa-i scapam din mainile cetatenilor”.