MANGIUREA: NOI N-AVEM BANI PENTRU EXTINDEREA RETELEI DE CANALIZARE EXISTENTE, DARAMITE PENTRU CONSTRUIREA UNEIA NOI, PENTRU APA DE PLOAIE

Directorul Companiei de Utilitati Publice (CUP) Dunarea, Silviu Mangiurea, declara ca realizarea unei retele separate de cea de canalizare, pentru preluarea apei pluviale, este un lux pe care nici unitatea sa si nici Municipalitatea braileana nu si-l pot permite.

Liberalii i-au cerut public primarului Marian Dragomir sa initieze demersurile pentru inceperea construirii unei retele noi, pentru preluarea apei de ploaie, astfel incat brailenii sa nu mai fie obligati sa plateasca pentru epurarea acesteia, insa Mangiurea spune ca nu sunt fonduri la nivel local nici pentru extinderea retelei de canalizare existente, daramite pentru constructia uneia noi: “Dupa mine, la conjunctura economica a Romaniei, lux este sa avem o retea separata de apa pluviala. Noi n-avem bani sa facem reteaua de apa menajera si am apelat la fonduri europene – si vom accesa in continuare fonduri europene – ca sa construim aceasta retea de apa menajera. Deci Bruxeles-ul nu acorda asistenta financiara pentru apa pluviala”.