NECHITA: BUGETUL CJ A FOST PAGUBIT CU 650.000 LEI, DIN NEGLIJENTA UNOR FUNCTIONARI. S-A LUAT VREO MASURA?

Consilierul judetean Ovidiu Nechita (PNL) i-a cerut presedintelui CJ Braila, Iulian Chiriac (PSD), sa ia masuri pentru recuperea unei sume de 650.000 lei (6,5 miliarde lei vechi), cu care a fost pagubit bugetul judetean, din cauza neglijentei unor functionari publici. Liberalul face referire la faptul ca in urma celui mai recent control al Curtii de Conturi s-a descoperit, printre altele, faptul ca bugetul judetului a fost pagubit cu 650.000 lei pentru ca nu au fost stabilite, evidentiate in contabilitate si facturate niste sume si respectiv, nu au fost incasati banii datorati CJ, inainte ca datoria sa se prescrie. Mai exact, este vorba despre un contract de concesiune pentru care nu s-a facturat redeventa si respectiv, nu s-au incasat la timp sumele respective, iar datoria s-a prescris.

Liberalul si-a exprimat speranta ca cei vinovati de aceasta neglijenta care a costat bugetul judetean 650.000 lei vor fi sanctionati la fel de repede, precum au fost sanctionati cei din cauza carora presedintele Chiriac personal a fost amendat de o instanta, intr-o speta legata de firma “Gebamy”: “Cei de la CJ aveau o perioada in care trebuiau sa factureze si sa-si recupereze banii, lucru care nu s-a intamplat. Asta inseamna ca s-a intamplat din cauza personalului din cadrul aparatului CJ. Ati luat vreo masura? Pentru ca a facturat ceva si daca s-a prescris, pe buna dreptate, acea firma – si oricare dintre firme pot intra in aceeasi situatie: daca tu nu ma somezi sa iei banii si se prescrie, eu n-am sa-ti mai dau niciun ban. Noi niciodata nu vom mai recupera banii de la firma respectiva, pentru ca s-a prescris si intrebarea mea este urmatoarea: cine va plati aceasta neglijenta? Pentru ca acum ati vazut, salariile sunt pe masura la CJ, e OK, e in regula, sunt decente… Eu va intreb strict la aceasta speta: se pierd 6,5 miliarde lei vechi, care puteau sa intre foarte bine in bugetul CJ. Acei 6,5 miliarde lei vechi in cele din urma vor trebui recuperati. Vreau sa vad si eu daca o sa fiti atat de operativ sa recuperati banii de la cineva care a gresit si si-a luat salariul, sa fiti atat de operativ cum ati fost ultima data la Comisia  de disciplina si intr-o luna de zile, cand dvs ati fost direct afectat si ati spus in sedinta trecuta ca veti lua masuri impotriva celor care au gresit, am observat ca ati luat masuri. Bravo! Intr-o luna si jumatate ati reusit.

Nu ati facut acelasi lucru si cu alti angajati care au fost bagati in Comisia de disciplina, nici dupa un an si jumatate. Asa, cat de prompt ati fost acum o luna de zile si v-ati tinut de promisiune, ca ati fost dvs direct afectat, vreau sa vad aceeasi chestie si acum, cand banii judetului nu sunt primiti conform legii, sa vedem daca veti lua aceleasi masuri impotriva celor care nu si-au facut treaba! Prin neglijenta unor functionari publici din cadrul institutiei pe care o conduceti, ati prejudiciat CJ. Sa vedem daca cineva va raspunde pentru acesti bani, pentru ca acesti bani trebuiesc platiti. Si vor fi platiti alaturi de banii de la <<Galacamor>> si toata lumea vad ca greseste in continuare”.