NECHITA, CATRE CHIRIAC: SUNTETI COLEGUL NOSTRU, AL CONSILIERILOR, NU SUNTETI SEFUL NOSTRU. SUNETI SEFUL ANGAJATILOR DIN CJ

Consilierul Ovidiu Nechita (PNL) este de parere ca presedintele CJ Braila, Iulian Chiriac (PSD) face o confuzie, crezand ca este seful alesilor judeteni, cand, de fapt, este doar seful angajatilor CJ – functionari publici si personal contractual. Nechita i-a cerut lui Chiriac sa nu se mai comporte cu  consilierii judeteni de parca ar fi subordonatii sai si l-a informat ca de acum incolo, o sa-i spuna “stimate coleg”, in loc de „domnule presedinte”, ca sa-i aduca permanent aminte ca este egalul alesilor judeteni si nu superiorul lor.

Liberalul a facut aceste comentarii in cadrul celei mai recente sedinte CJ, dupa ce a intrebat despre despagubirile platite din banul public firmei “Galacamor”  si i s-a parut ca presedintele CJ se uita “sfidator” la el. Dialogul a fost urmatorul:

“Vad ca va uitati sfidator.”

”Pai eu sunt presedintele Consiliului Judetean si…”

“Nu, stiu, nu ne mai spuneti, noi am inteles si din presa ca sunteti, trebuie ca noi sa fim de acord cu chestia asta! Dvs sunteti presedinte acolo (la sediul CJ Braila – n.r.). Aici (la sedinta plenului CJ Braila – n.r.) sunteti coleg ca si noi, sunteti delegat de noi sa ne reprezentati legal, nu sunteti si presedintele nostru, lucru pe care multa lume nu-l stie. Deci dvs sunteti colegul nostru, ati plecat din randul nostru, dvs ne reprezentati pentru ca noi, cei 33 de consilieri, am fost de acord ca dvs sa ne reprezentati legal. Nu sunteti seful nostru, ca sa ne intelegem!

Ca idee, de acum incolo, daca dvs vreti sa demonstrati ca sunteti presedinte, de acum incolo imi permit sa va spun <<stimate coleg>>, ca din punctul meu de vedere, dvs sunteti colegul meu consilier. Maine sau poimaine poate sa fie oricine altcineva presedinte; dupa cum merg treburile in judet, s-ar putea sa fie si altcineva, nu conteaza cine. Sunteti colegul nostru, retineti, nu sunteti presedintele nostru. Sunteti presedintele angajatilor CJ. Sunteti seful lor, datorita noua (consilierilor  – n.r.), pentru ca noi v-am delegat sa faceti acest lucru. Sunteti – repet, ca sa intelegeti – reprezentant legal”.