NECHITA: DACA VALOAREA BILETELOR INCASATE E MAI MICA DECAT SALARIUL CASIERULUI, MAI BINE LASAM INTRAREA GRATIS LA FILARMONICA!

Consilierul judetean Ovidiu Nechita (PNL) este de parere ca ar trebui sa se faca un calcul si daca se constata ca salariul casierului de la Filarmonica “Lyra-George Cavadia” pe un an de zile este mai mare decat suma incasata din bilete in aceeasi perioada de timp, sa se renunte la casier si sa se lase intrarea gratis la spectacolele acestei institutii culturale.

 “Decat sa avem un post de casier, sa-l platim lunar, mai bine facem biletele gratis, vine si mai multa lume si ajungem la aceiasi banuti si am facut o economie. Asta-i un aspect, daca faceti un calcul, o sa vedeti. 200 de insi, cu biletul cat ati spus, ajungem la valoarea (salariului – n.r.) casierului, care domnul director a spus ca mai face si altele! Nu, casierul trebuie sa incaseze, de-aia e si casier! Ca mai da si cu matura, e altceva”, a declarat Nechita, in cadrul celei mai recente sedinte a CJ Braila.

Directorul Filarmonicii, Ionut Sandel Balaban, a dat cateva detalii in legatura cu pretul biletelor, insa n-a precizat clar are este suma incasata de pe urma spectacolelor intr-un an si respectiv, care este suma care se plateste casierului, ca salariu, anual: “Valoarea unui bilet este de 20 de lei pentru un spectacol cu orchestra si de 10 lei pentru un recital. Noi, in general, vindem in jur de 180 -200 de bilete pentru evenimentele cu orchestra si peste 100, la cele de recital”.

Pe de alta parte, liberalul l-a intrebat de mai multe ori pe presedintele CJ, Iulian Chiriac (PSD), de ce nu a fost prezenta si Filarmonica, in cadrul evenimentelor dedicate sarbatoririi Zilelor Brailei: “Eu vreau sa va intreb si nu mi-ati raspuns legat de acest proiect, v-am intrebat de la inceput: dvs stiu, ca si presedinte, ca avizati un program cultural anual. Ati avut in vedere – ca din cate stiti, la Braila, anual sunt acele spectacole care se fac -, deci ati avut in vedere sau ati atras atentia celor de la <<Vespasian Lungu>>, celor de la Centrul de Creatie, de la <<Lyra>> daca vin si ei cu programe la Zilele Brailei? Nu! Si intrebarea mea era urmatoarea – si ati evitat sa-mi raspundeti: la Zilele Brailei, Filarmonica <<Lyra>> de ce nu a fost prezenta, daca este platita din banii contribuabililor? Ce s-a intamplat? Nu a fost domnul director capabil sa vina cu Filarmonica, sau erau oamenii plecati in concediu, daca e pe colaborare, sau nu ati dorit dvs? Care este motivul?”.

Chiriac nu a dat niciun raspuns la aceasta intrebare.