NOUA SECTIE ATI DE LA SPITALUL JUDETEAN VA INTRA IN FUNCTIUNE PANA IN LUNA OCTOMBRIE

Noua Sectie Anestezie Terapie Intensiva  (ATI) a Spitalului Judetean Braila, inaugurata la finele saptamanii trecute, va intra in functiune pana la 1 octombrie, dupa ce se va face o ultima curatenie si dezinfectie. Investitia, in valoare de 13,9 milioane lei, a fost inceputa in anul 2011, pe vremea presedintelui CJ Gheorghe Bunea Stancu, s-a finalizat in 2013, iar de atunci “au tot venit dotari pe partea medicala”, dupa cum spune managerul unitatii, Delia Rasnoveanu. Din 1013 si pana in 2017, sectia nu a putut fi folosita pentru ca nu exista sistemul de interventie in caz de incendiu si nici nu era facuta legatura cu corpul vechi al spitalului.

Acum, toate problemele au fost rezolvate, astfel incat pacientii iesiti din operatie pot beneficia de conditiile moderne din noua sectia ATI.

“Paturile sunt ultramoderne, sunt paturi special pentru Terapie Intensiva. Cel pe care l-ati vazut in rezerva 2 este special pentru arsi, poate fi intors in toate pozitiile. Sunt 30 de paturi in corpul nou, toate sunt functionale, toate monitoarele sunt legate la posturile centrale pe care le-ati vazut la parter si la etaj, ca sa poata fi permanent identificate problemele care apar. Noi speram sa functioneze foarte bine”, a declarat managerul Rasnoveanu.

In ceea ce priveste numarul medicilor care lucreaza in prezent la Sectia ATI, dr. Rasnoveanu a precizat ca sunt doar 4, dar se spera sa vina in curand si un al cincilea doctor, care deja si-a manifestat dorinta de a se alatura echipei respective.