ROTARU: NU SE MAI ORGANIZEAZA ALEGERI IN PSD BRAILA, NU MAI E O PRIORITATE. RAMANE IN FUNCTIE ACTUALA CONDUCERE

Lupii tineri din PSD Braila mai au de asteptat, pana sa intre in cursa pentru  conducerea organizatiei. Desi initial se anuntase ca in cursul lunii septembrie se vor organiza alegeri interne in PSD Braila, mai nou, s-a renuntat la aceasta idee, decizia fiind una a conducerii centrale a partidului.

Dupa cum a explicat astazi presedintele social-democratilor  locali, Ion Rotaru, la nivel national s-a considerat ca nu sunt probleme majore, care sa justifice organizarea de alegeri in cele cateva organizatii judetene PSD care au conduceri interimare  si ca atare, deocamdata, s-a pus punct acest subiect: “Nu se mai fac alegeri in PSD in perioada urmatoare, nu mai e o prioritate. Vom vedea daca se mai intampla ceva la urmatorul Comitet Executiv, dar discutiile preliminare care au fost facute pana acum sunt in zona in care deocamdata nu vor fi alegeri. Mai mult nu va pot spune, ca nu am alte elemente la care sa ma raportez, ca termen sau ca perspectiva. S-ar parea ca lucrurile vor ramane asa pana cand se va lua o alta decizie”.

Intrebat daca i se pare o varianta benefica pentru organizatie aceasta de a nu se mai organiza alegeri, Rotaru a raspuns: “Evident ca nu se pune problema de a analiza din punct de vedere al oportunitatii, pentru ca in toate organizatiile aflate in aceasta situatie, cu conducere interimara – si sunt 9 sau 11 organizatii -, lucrurile functioneaza normal. Fiecare presedinte care a fost desemnat interimar a fost desemnat pe baza hotararii Comitetului Executiv National, are toate drepturile si obligatiile ca orice presedinte si pe cale de consecinta, numai acolo unde s-ar fi constatat ca sunt dificultati sau lucruri care nu functioneaza, mi se parea normal ca ceva sa se intample. Din ceea ce s-a discutat, nu este nicio organizatie in tara in care sa existe contestatii sau lucruri care sa degenereze in alte discutii”.