ROTARU: O SA GENERAM O INTALNIRE POLITICA CU CEI DE LA GALATI, PENTRU A SEPARA APELE PE TEMA CELOR 1000 DE HA

Presedintele PSD Braila, Ion Rotaru, este de parere ca demersurile pe linia infiintarii Asociatiei de Dezvoltare Intercomunitara “Dunarea de Jos” si disputa legata cele 1.000 de ha dintre Braila si Galati  sunt „doua lucruri diferite” si n-ar trebui sa se amestece unul, cu celalalt.

Rotaru intelege ca galatenii sunt suparati fiindca Guvernul vrea sa le ia o parte din cele 1.000 de ha – aflate pe raza administrativ teritoriala a judetului Braila – pe care le-au primit in proprietate in anul 2002, pentru constructia de locuinte. Liderul PSD crede insa ca atat timp cat galatenii n-au respectat destinatia pentru care le-a fost dat terenul, e normal ca acesta sa le fie luat inapoi. Pe de alta parte, social-democratul aminteste ca si brailenii au fost suparati in 2002, cand s-a trecut peste capul lor si s-a dat acea suprafata de pamant Galatiului, insa dupa cum s-a dovedit, supararile vin si trec.

In orice caz, liderul PSD crede ca este cazul ca aceste dispute intre Braila si Galati – ambele avand administratii PSD –  sa fie discutate si lamurite politic, daca la discutiile strict administrative nu s-a reusit rezolvarea problemelor: “Ar trebui ca acea suprafata sa se intoarca spre zona administrativa a Brailei, avand in vedere ca ceea ce s-a dorit, ca intentie, nu s-a finalizat decat intr-un procent foarte mic. Daca colegii nostri de la Galati considera ca este mai importanta aceasta chestiune care tine de orgolii si ca <<n-o sa lasam noi lucrurile asa>>  si ca <<n-o sa stam cu mainile in san>>, eu cred ca este o abordare fundamental gresita, avand in vedere faptul ca prevederile legale spun ceva legat de destinatie, iar realitatea este cea care este – si nu mai tine aici nici de dorinta unuia sau altuia, tine, pana la urma, de faptul ca nu s-a respectat ceea ce s-a dorit si o parte din veniturile pentru acea suprafata se duc, dupa parerea mea, incorect, catre Galati, astazi. Dar nu acesta este fondul problemei, ci fondul problemei este ca acea suprafata sa revina la Braila, cum este normal.

Eu cred ca acesta chestiune cu cele 1.000 de ha nu ar trebui sa reprezinte un impediment. O sa avem si noi o discutie la nivel politic, probabil o sa generam o intalnire cu cei de la Galati si pe zona administrativa si pe zona politica, pentru a avea o discutie de a separa apele si de a genera ceva constructiv, ceea ce oamenii asteapta de la noi”.