S-A INAUGURAT NOUA SECTIE ATI A SPITALULUI JUDETEAN BRAILA – UNA DINTRE CELE MAI MODERNE DIN TARA

O investitie de 13,9 milioane lei, din care dotarile au costat 7,4 milioane lei, iar construirea cladirii propriu-zise, 6,5 milioane lei – sunt cheltuielile facute de CJ Braila, pentru constructia noii sectii Anestezie Terapie Intensiva  (ATI) de la Spitalul Judetean.

O sectie de 30 de paturi, inaugurata la finele saptamanii trecute, care rivalizeaza cu cele mai moderne existente la nivel national, dupa cum spune presedintele CJ Braila, Iulian Chiriac: “O sectie ultramoderna, in care speram ca pacientii vor fi tratati corespunzator. Faptul ca e o sectie noua, cu echipamente noi, face ca medicii sa-si desfasoare nu in conditii bune, ci excelente, activitatea lor si sper sa fie supermultumiti, cum sunt si medicii chirurgi, cu cele 6 sali de operatie pe care le-am inaugurat.

Nu ne oprim aici, pentru la anul avem foarte bine stabilit planul; speram sa nu ne omoare iar achizitiile. In continuare vom marja pe urmatoarele 5 sali de operatie si partea de sterilizare. Suntem intr-un stadiu de preluare a cladirii de Cardiologie si acolo avem un plan si speram sa ni-l ducem la capat anul viitor – nu pana la final, ci cat mai repede. Suntem in grafiic si cu Sectia de Radioterapie, suntem la final de expertiza; inelul de incendiu se va finaliza la sfarsitul lunii, deci vom avea si autorizatia ISU pe tot ce inseamna spital.

Pe partea de amfiteatru suntem in momentul de fata la partea de utilitati – si aici ma refer la gaze, canalizare, apa -, dupa care va ramane un rest de executat acolo si vom finaliza si acel obiectiv. Dar nu lasam in derizoriu – si suntem foarte aplicati pe acest subiect – partea de reabilitare a intregului Corp A si Corp B”.