S-A INFIINTAT ASOCIATIA PESCARILOR SPORTIVI BRAILA

S-a infiintat la Braila Asociatia Pescarilor Sportivi, organizatie non-guvernamentala, apolitica, neafiliata vreunei alte structuri existente, fondata de 32 de membri fondatori, in randul carora se regasesc pescari de competitie sportiva si alti pasionati ai pescuitului sportiv din Braila.

Potrivit unui comunicat dat publicitatii, “scopul fundamental al Asociatiei este incurajarea practicarii pescuitului sportiv ca hobby in conditii civilizate si cu respectarea legii, militand impotriva braconajului piscicol in bazinele naturale si promovand initiative legislative de protejare a resurselor acvatice.

Realizarea acestui scop va fi urmarita prin indeplinirea unor obiective, printre care actiuni de voluntariat de protejare a mediului si de cointeresare a autoritatilor responsabile, prin demersuri de sensibilizare a acestora, dar si prin mediatizare in presa scrisa si mediul online, in conditiile legii. De asemenea, obtinerea prin concesiune/inchiriere de la autoritatile administrative sau prin protocoale/conventii cu balti private, a dreptului de a pescui pentru membrii Asociatiei si organizarea de concursuri cu participare interna si intemationala”.

Presedintele Asociatiei, Vasile Nitu, declara ca “infiintarea Asociatiei este o idee mai veche a grupului nostru de pescari, care a prins contur in mod natural, urmare a braconajului excesiv si a altor situatii care ameninta acest frumos sport.  Vom crea legaturi cu organizatii similare din tara si strainatate, vom organiza cursuri de initiere in pescuit pentru copii si tineret si de asemenea, concursuri de pescuit si vom face tot ce depinde de noi ca sa aparam pescuitul sportiv si drepturile practicantilor acestuia”.

Sediul Asociatiei Pescarilor Sportivi Braila este pe Bulevardul Al. I. Cuza, nr. 8. Cei interesati pot contacta conducerea Asociatiei pe Facebook: https://m.facebook.com/groups/306227956502525 .