SIMIONESCU: RASPUNDEREA PENTRU STAREA STRAZILOR LA FINELE MANDATULUI TRECUT REVINE FOSTEI ECHIPE: PRIMAR, VICEPRIMAR, PANA LA ULTIMUL RESPONSABIL DIN DOMENIU

Fostul primar al Brailei, Aurel Simionescu (PSD), considera ca daca este sa-si asume cineva responsabilitatea pentru starea in care s-au aflat strazile din municipiu la finalul mandatului trecut, atunci nu se poate arunca vina pe o singura persoana, ci aceasta trebuie impratita intre toti cei care au avut un cuvant de spus pe domeniul respectiv, de la nivelul Municipalitatii.

Mai exact, desi activitatea de reparatii strazi se afla in atributiile fostului viceprimar Alexandru Danaila (PNL), potrivit lui Simionescu, responsabilitatea trebuie asumata de o intreaga echipa, in frunte chiar cu fostul primar, continuand cu fostul viceprimar si terminand cu ultima persoana responsabila pe partea de infrastructura din Primarie: “Raspunderea 100% revine intregii echipe de la Primarie, de la primar, pana la ultimul responsabil din domeniul asta. Nu face nici viceprimarul ce vrea el, nu face nici primarul ce vrea el, nici consilierii. Este intreaga echipa care, la un moment dat, gestioneaza administrativ treburile Primariei. Pentru lucrurile se fac pe un buget, bugetul este aprobat de catre Municiplaitate, de catre CLM, pe un plan de investitii care este aprobat de CLM, pe un format de initativa care a apartinut, in cazul respectiv, viceprimarului.  Sigur, prima responsabilitate este a celui care raspunde efectiv, adica a viceprimarului, a directorului si asa mai departe. Dar pe ansamblu, raspunderea pentru situatia strazilor este a tuturor celor care la un moment dat raspund, pe diverse niveluri, de activitatea din zona respectiva”.

Intrebat daca este de parere ca activitatea viceprimarului Danaila pe ceea ce tine de reparatii strazi a lasat de dorit, Simionescu ne-a raspuns: “N-as spune ca a lasat de dorit. Si domnul Danaila, ca si domnul Jantea, ca si mine, ca si domnul Dragomir, am facut ceea ce am crezut ca este bine si s-a putut face in banii, in proiectele, in fondurile pe care le-am avut”.