TABARAC: CAND DRAGOMIR A SPUS CA FIRMA “TELOR” E IN GRAFIC, PRIMARIA NOTIFICASE DE MAI MULTE ORI NEINCADRAREA IN GRAFIC

Primarul Brailei, Marian Dragomir (PSD), nu a spus adevarul in urma cu cateva luni, cand a declarat ca nu poate face nimic firmei “Telor Invest” Bucuresti, care lucra in ritm de melc anesteziat la reabilitarea Caii Galati, pentru ca aceasta “este in grafic cu lucrarile”. De fapt, cei de la “Telor” nu au fost in grafic niciodata, de la inceputul contractului, dovada ca dupa primele doua saptamani de la momentul intrarii in santier, se constata oficial prima intarziere, care a si fost notificata de Municipalitate catre firma amintita.

Cel putin asta reiese dintr-un document semnat de primarul Marian Dragomir, trimis catre PNL Braila, ca raspuns la o adresa prin care i se solicitau lamuriri legate de situatia reabilitarii Caii Galati, care deocamdata, de un an de zile, este in faza de distrugere.

Presedintele organizatiei de tineret a PNL Braila, Adrian Tabarac, a declarat astazi ca raspunsul de la primar s-a primit pe 31 august, iar “in acest raspuns, facand o paralela cu declaratiile din presa ale dumnealui, sunt foarte multe neconcordante”.

Tabarac a amintit cateva dintre momentele in care s-a constatat oficial intarzierea lucrarilor si faptul ca nu s-a respectat niciunul dintre graficele de executie convenite cu Municipalitatea, desi acestea au fost modificate de mai multe ori, doar-doar se va apuca si constructorul de treaba: “Contractul de executie a fost incheiat in data de 23.11.2016. In data de 21.12.2016 a fost emis ordinul de incepere a lucrarilor, iar dupa cum spune domnul primar in acest raspuns, practic, Primaria a trimis catre <<Telor>> o notificare, avand in vedere neincadrarea in termenul de executie, in 5.01.2017, dupa 2 saptamani, privind graficul de executie a lucrarilor actualizat. Spune dumnealui: <<avand in vedere neincadrarea in termenul de executie>> . A cerut un nou grafic. Deci dupa 2 saptamani, deja a constatat ca sunt in intarziere. Un inceput foarte prost.

Urmatoarea adresa pe care Primaria a facut-o catre aceasta firma este pe data de 22 februarie 2017, care spune asa: ”Avand in vedere ritmul scazut de executie a lucrarilor, va rugam sa ne dati o noua actualizare a graficului de executie”. In acea adresa se atrage atentia asupra ritmului scazut de executie a lucrarilor.

In 2 luni de zile de la inceperea proiectului, au fost 2 sesizari in care Primaria le-a atras atentia ca nu au facut nimic sau sunt cu lucrarile in urma (dupa cum s-a constatat in teren, nu s-a facut nimic).

In data de 4.05.2017 – deja suntem la 5 luni dupa ce s-a predat santierul -, la solicitarea Primariei, a avut loc o sedinta de lucru cu toti factorii implicati, prin care s-a atras atentia constructorului asupra ritmului scazut de executie a lucrarilor. A treia oara, a treia adresa, a treia avertizare ca sunt in intarziere, iar domnul primar, la conferinta de presa pe care a tinut-o in jurul datei de 26.05.2017 –  practic, dupa cele 3 adrese pe care le-a facut si de care sunt ferm convins ca stia -, nu a spus nimic de intarzierile pe care le-a avut firma <<Telor>>, ba chiar ne-a asiguat ca pana la finele anului, pana in luna decembrie, toata lucrarea va fi finalizata.

Iar pe data de 31.05.2017 au fost incheiate procese verbale de control de catre Inspectoratul de Stat in Constructii Braila, din care rezulta ritmul scazut de executie a lucrarilor; practic ar fi o a patra notificare”.

Liberalul a mai comentat ca primarul Dragomir are “doua mari probleme. Una cu ceea ce oricum locuitorii isi doresc, iar dumnealui nu, si anume limitatoarele de viteza pe care dumnealui, din motive personale – ca nu vine cu nicio alta justificare -, nu le doreste in proiect, desi acestea sunt prinse in proiect prin hotarare a CLM, iar dumnealui nu doreste sa respecte acea hotarare CLM”.

Cea de-a doua problema ridicata de Tabarac este legata de faptul ca in urma cu cateva luni, Marian Dragomir spunea ca s-a intarziat putin cu lucrarile pentru ca s-a dorit sa se preia si cateva cereri intarziate ale unor braileni din zona Caii Galati care doreau sa fie bransati la reteaua de apa. Tabarac sustine ca are cazuri concrete de cetateni din zona care au depus astfel de solicitari din anul 2016 si care nu au fost bransati la reteaua de apa nici acum: “Tin sa precizez – chiar personal am vorbit cu oameni din zona – ca sunt cereri depuse de oameni inca din anul 2016, nu una, ci mai multe, oameni care nici acum nu au bransament, pentru ca li s-a spus <<Cu proxima ocazie, cand vom avea interventie pe acea strada, veti fi bransati>>, iar cand s-au terminat lucrarile si s-au dus sa spuna <<Eu de ce nu am fost bransat?>>, << Pai nu aveti cerere>>, <<Pai uitati numarul de inregistrare>>, <<Asta e, data viitoare!>>”.

Deci domnul primar, ca sa nu spun ca a mintit, a omis sau a deviat”.

Cateva faze din cronologia acestui contract esuat, asa cum au fost prezentate de Adrian Tabarac, le urmariti aici: