VARGA SOLICITA FINANTARE DE LA CJ: MATERNITATEA ARE NEVOIE DE UN ECOGRAF SI DE MESE DE OPERATIE NOI

Consilierul Vasile Constantin Varga (PNL) intentioneaza sa initieze un proiect de hotarare privind alocarea de la bugetul judetean a fondurilor necesare pentru achizitionarea unui ecograf nou pentru Spitalul de Obstetrica-Ginecologie Braila.

Varga a semnalat la cea mai recenta sedinta a CJ faptul problema ca ecograful existent la spitalul amintit este de o generatie mai veche, insa nu a primit un raspuns clar. Ca atare, consilierul judetean liberal a anuntat astazi pe o retea de socializare ca va initia un proiect de hotarare pe aceasta tema, in care va propune si cumpararea  unor mese de operatie moderne, refacerea curtii interioare si refacerea rampei de acces de la intrarea in spital: „Doresc sa initiez la urmatoarea sedinta a CJ-ului un proiect de hotarare de o importanta majora. Maternitatea Braila are nevoie urgenta de un aparat ecograf, cel existent este depasit ca tehnica; astfel, multe din paciente se vad nevoite sa apeleze la cabinete private ale medicilor ginecologi, ori in situatii mai grave, iau drumul Bucurestiului.
Pe langa aparatul ecograf, Maternitatea are in dotare 2 mese de operatii transferate de la Spitalul Judetean, vechi de peste 20 de ani; cele initiale aveau vechimea de 40 de ani, de la deschiderea oficiala a Maternitatii, consider eu ca sunt o sursa de microbi si bacterii. Totodata, voi cere in acest proiect si asfaltarea in regim de urgenta a curtii interioare si refacerea rampei de acces, care se afla intr-o stare deplorabila si sper ca ma voi bucura de sprijinul tuturor colegilor consilieri”.