ZILELE EUROPENE ALE PATRIMONIULUI, MARCATE PRINTR-O EXPOZITIE FOTO-DOCUMENTARA SI O EXCURSIE TEMATICA

Braila marcheaza si in acest an Zilele Europene ale Patrimoniului, printr-o serie de manifestari ce au ca tema generala Patrimoniul cultural – Natura – armonii”.

Sambata, 16 septembrie, la ora 7:30, la sediul Directiei Judetene pentru Cultura, din strada Mihai Eminescu,  nr. 10-12, poate fi vizitata o expozitie foto-documentara ce prezinta aspecte reprezentative pentru peisajul cultural brailean traditional, reprezentand creatii  umane constituite pe fondul valorificarii resurselor naturale specifice locului, in evolutia lui istorica. De asemenea, va fi editat un pliant cu date si repere privind aspecte ale genezei, identitatii si actualitatii problematicii peisajului cultural.

In plus, se va organiza o excursie tematica la trei obiective semnificative de patrimoniu cultural din arealul cultural sud-estic al Romaniei, respectiv  Cetatea medievala de la Enisala, Cetatea greco-romana Orgame/Argamum si Cetatea romana Ibida, de la Slava Rusa. Acestea sunt considerate “modele de inserare a creatiei umane in sanul naturii, de valorificare a oportunitatilor de amplasare si de existenta a unor resurse locale de materii prime pentru constructii. Aceste obiective, in calitate de situri, sunt opere combinate ale omului si ale naturii, partial construite, remarcabile prin interesul lor arheologic, artistic, stiintific, etnic, social si cultural”, dupa cum se arata intr-un comunicat dat publicitatii.