12.659 CORPURI DE ILUMINAT CU LED MONTATE IN MUNICIPIUL BRAILA, IN PERIOADA 2016-2017

Consiliul Local Municipal a aprobat recent actualizarea “Programului de Imbunatatire a Eficientei Energetice din Municipiul Braila, in anul 2017”. In viziunea Primariei, programul amintit este „un instrument important in elaborarea unei viziuni pe termen de cel putin 3-6 ani, care defineste evolutia viitoare a comunitatii in domeniul energetic, tinta spre care se va orienta intregul proces de planificare energetica. Stabilirea obiectivelor pe termen de cel putin 3-6 ani contribuie la cresterea capabilitatii structurilor de executie aflate in subordinea CLM de a gestiona problematica energetica si in acelasi timp, de a adopta o abordare flexibila, orientata catre piata si catre consumatorii de energie, in scopul de a asigura dezvoltarea economica a municipiului”.

Programul a fost intocmit initial in anul 2015 si a fost actualizat zilele trecute in ceea ce priveste iluminatul public, transportul local si eficienta energetica a cladirilor publice.

Astfel, potrivit datelor prezentate in documente, “1. Pe sectorul de <<Iluminat public>>, in perioada 2016-2017 se deruleaza actiunea de montare a unui numar de 12.659 corpuri de iluminat cu LED, inlocuind acelasi numar de lampi cu vapori de sodiu;

2. Pe segmentul de <<Cladiri publice>>, incepand din anul 2017, in Programul obiectivelor de investitii al Municipiului Braila sunt prevazute proiecte multianuale privind reabilitarea termica a unui numar de 10 unitati scolare (gradinite, scoli), prin executia unor lucrari de termoizolare cu polistiren, izolare plansee, montat ferestre termoizolante, inlocuit centrale termice, montat panouri solare, montat corpuri de iluminat economice”.

In Programul de imbunatatire a eficientei energetice sunt cuprinse, de asemenea, cladirile Palatului Administrativ, Spitalului Judetean si Serviciului Judetean de Ambulanta.